Kyrksjölötens naturreservat

Den lättgångna stigen runt Kyrksjön leder genom en magisk alskog där träden står på socklar i vattnet. På två ställen längs stigen leder bryggor en bit ut i vattnet, bryggan på den östra sidan är tillgänglig för rullstolsburna. Det gör det lätt att titta på änder, doppingar och andra simfåglar – eller ta sig ett dopp. I reservatets östra del finns en ås där spännande stigar leder mellan väldiga stenblock som lämnats kvar av inlandsisen.

Att göra:
  • Naturreservat
Tillgänglighet:
  • Nära kollektivtrafik
  • Rullstolsvänligt
Kommunikationer:

Tunnelbanans gröna linje till Åkeshov. När ni passerat spärrarna, sväng höger och ta hissen upp till gatuplan, därifrån är det skyltat till reservatet. Från Åkeshovs t-bana tar det cirka 10 minuter att gå.

Hitta hit:

Med kollektivtrafik: Ta tunnelbanans gröna linje till Åkeshov. Eller åk buss från Brommaplan eller Spånga station, till hållplatsen Bromma kyrka. Se aktuell information om kollektivtrafik på: sl.se

Från Åkeshovs t-bana tar det cirka 10 minuter att gå.

Med bil: Kör Drottningholmsvägen från Stockholm och vidare in på Bergslagsvägen. Vid Åkeshov, ta den första avfarten i rondellen till Beckombergavägen. Efter cirka 1 km, sväng höger till Vultejusvägen. En parkeringsplats till naturreservatet finns efter 400 meter på höger sida.

Kontakta oss

Stockholmsstad logotypestandarda3 300ppi svart

Johan Pontén

@naturstockholm

Testad med rullstol

Testad av Anders Andrae - 8 juni 2017

Stigen runt sjön är bred och ett underlag med hårtpackat grus och jord. När man kommit förbi kolloniområdet som ligger på högra sidan så delar vägen på sig, ta höger för då blir de flesta av backarna nerförsbackar. Efter ca 400 meter kommer man fram till en stig som går till sjön och den anpassade bryggan. Här kan man stanna till och njuta av den vackra naturen och ta en fika.Efter ytterligare ca 200 meter kommer man till en spång som går genom kärret. Den är så pass bred så man kan ta sig fram med rullstol utan problem. På några ställen finns det fickor där man kan köra åt sidan om man skulle få möte av ett liknande fordon eller barnvagn. Det finns ingen kant på sidorna, så man måste vara försiktig när man kör på spången.