STF Höga Kusten/Snibben Vandrarhem

Två kilometer från den mäktiga Högakustenbron ligger vandrarhemmet. Härifrån har du nära till världsarvet Höga Kustens hela utbud av natur och kulturupplevelser.

Vandrarhemmet är en gammal läkarbostad som nyligen renoverats. Rummen är ljusa och luftiga. Här finns tvåbäddsrum och flerbäddsrum med WC och dusch i nära anslutning. Kaklade badrum med golvvärme. Endast tre rum per avdelning. En toalett till varje rum. TV i alla fyrbäddsrum. Dubbelsängar i alla tvåbädds- och flerbäddsrum. Fullt utrustat kök och sällskapsrum med TV. I vissa rum är hundar tillåtna.

I receptionen beställer du rykande färska frallor eller frukostpåse varje morgon under sommaren. Restaurang med rättigheter är öppet 16-Juni – 15-Aug

Här finns allt som behövs för att du ska få en riktigt avkopplande semester. Hyr motorbåt, kanot, trampbåt eller mountainbike, spela minigolf eller följ någon av vandringsstigarna med topputsikt över båda broarna - Högakustenbron och Sandöbron. Soliga dagar lockar Snibbens egna barnvänliga sandstrand. Gratis Wifi på hela anläggningen.

I närbelägna naturreservatet Rotsidan finns en stämningsfull stenstrand. Där ligger sköna hällar som är perfekta solplatser om sommaren sida vid sida med söndervittrade klippor som minner om höststormarnas krafter. För dagsutflykter kan ett besök till fiskeläget Bönhamn rekommenderas, och kanske vidare därifrån till ön Högbonden med sin fyr. En lite längre båtutflykt bär ut till surströmmingens hemö Ulvön.

En landburen tur kan leda till Skuleberget där du kan klättra upp till rövargrottan eller åka linbana till toppen och njuta av en vidunderlig utsikt. Där finns även Skuleskogens nationalpark med sina klapperstensfält, den röda rapakivigraniten och den storslagna Slåttdalsskrevan. Du kan även söka dig uppåt längs Ådalen till flottningens och skogsindustrins minnesmärken, eller till friluftsmuseet Mannaminne i Nordingrå som även erbjuder konserter och kulturaktiviteter.


Anpassningar med anledning av Corona För att du som gäst ska känna dig trygg när du kommer till oss i Coronatider har vi gjort nedanstående anpassningar i vår verksamhet. Denna information kan komma att uppdateras löpande.

• Att bo i stuga eller lägenhet innebär egen boendeyta med mycket luft runt.

• I vårt vandrarhem har vi tre rum per avdelning och stora ytor.

• Alla våra stugor, lägenheter och vandrarhemsrum städas noga efter avresa.

• Servicehuset städas som vanligt ordentligt tre gånger per dag.

• Allmänna ytor rengörs regelbundet med desinfektion.

• Hos oss på Snibbens finns många möjligheter till aktiviteter utomhus. Bara sitta och njuta av den vackra naturen, paddla SUP, kanot, bada, cykla, fiska eller vandra.

• Vi är rädda om våra gäster och följer löpande rekommendationer från myndigheter och Visita.


Faciliteter:
  • Boende
Adress:

Snibben 109 Ramvik 87016 Härnösand

Hitta hit:

Från E4 avfart rv 90 mot Sollefteå.

GPS RT90 x: 6967041 y: 1605334

GPS WGS84 Lat: 62º 47' 56.47" Long: 17º 52' 11.28"

Kontakta oss

Stf logo 150mm150dpi

Svenska Turistföreningen

Mer information på svenskaturistforeningen.se