STF Kolåsen Fjällstation

”En av Jämtlands vackraste högfjällsplatser” står det i en reseskildring från sent 1800-tal och det stämmer. Kolåsen ligger sagolikt vackert med sjöar och fjäll. Den lilla byn har för tillfället sju invånare om man räknar med Bränna och Kolåsböle. Här finns plats för både aktiviteter och det totala lugnet, du väljer hur du vill ha det.

Att bo här är som att på ett positivt sätt slussas bakåt i tiden. Det nuvarande hotellet byggdes redan 1934. Rummen är enkla och personligt inredda med historia från förr. Hos oss väljer du mellan boende i hotellrum, stugor och vandrarhem. Allt efter tycke och behov. Läs mer om de olika alternativen under Boende. I vår restaurang serverar vi mat från egna och lokala råvaror. Vinlistan är välsorterad och ölen jämtländsk.

Här kan du bada i vattenfall, vandra längs leder i gammelskog, plocka hjortron och kantareller. Fiska öring, röding och harr och åka skidor i preparerade skidspår. Njuta av toppturer och vår badtunna med utsikt över fjället. Hästar, får, kor och grisar håller markerna öppna och välkomnar alla besökare med nyfikenhet och tillit. Sommar som vinter är luften ren och naturen fantastisk.

Vi vill att så många som möjligt ska få ta del av denna pärla. Vi brinner för det vi gör och kommer alltid stå för vad vi säljer. Ren Mat och äkta vara helt enkelt.

Varmt välkommen till oss i den Jämtländska fjällvärlden.

Micke och Anna

Faciliteter:
  • Boende
Adress:

Kolåsen 83793 Järpen

Hitta hit:

Bil Väg 336 till Kolåsen, en av Sveriges vackraste vägar! Med bil åker du E14 från Östersund till Järpen och därifrån väg 336. Det är nu 8 mil kvar till Kolåsen, och vägen är både asfalterad och fantastiskt vacker. Du kan även komma hit via Verdalsöra i Norge. Från Åre Björnen är det 7,5 mil och du tar vägen förbi Huså herrgård och Digernäset.

Tåg Från Stockholm går tåget till Järpen. Sen går det bra att ta buss 551 till Kallsedet där vi kan hämta vid förbokning. Du kan även hyra bil i Järpen. Vi rekommenderar Årebärgar'n AB tfn: 0647 611 465.

Buss Från Järpen går det buss två gånger om dagen mån-fre. Buss 551 till Kallsedet går 15.45 från Järpen. Till Kallsedet kan man boka via SJ. Vi kan vid förbokning hämta i Kallsedet. Ända till Kolåsen kan du komma om du bokar senast kl 17.00 dagen innan. (Gäller endast vardagar) på tfn 0647 104 00 må-fre. Den turen går från Järpen 13.30.

Kontakta oss

Svenska Turistföreningen

Mer information på svenskaturistforeningen.se