Sjöslingan, Hagby-Mörtsjön (ca 6 km)

Sjöslingan utgår från den Gröna Entréen vid Sollentunavägens slut mot väster intill Mörtsjön. Slingan passerar anlagda våtmarker nordväst om sjön och är klassat som ett Natura 2000-område. I väster övergår Mörtsjön i en mindre torvmosse med vacker tallskog och här kan man hitta en och annan tuva med hjortron. Inom området växer den mycket sällsynta och fridlysta sumpviolen, som blommar i slutet av maj.

Följer man slingan mot norr ser man strax Käringsjön - en liten skogstjärn - skymta mellan träden. Där finns en iordningställd rastplats där tystnaden och vildmarkskänslan är högst påtaglig.

Att göra:
 • Vandring
Tillgänglighet:
 • Nära parkering
Längd: 5.1 km

Kontakta oss

Yolanda Karlsson

Täby kontaktcenter 08-55 55 90 00

Vill dit
Var där
Kommentera
 • Emil Hellström

  testar

  9 månader
 • Ronny Melbéus

  Mycket fin led i vacker natur. Strapatsrik delvis. Det bör påpekas att den är inget för barnvagn. Men leden är mycket dåligt märkt efter elljusspåret Mörtsjön runt, från Grön entré vid Sollentunavägens slut. Två skyltar men ingen blåmarkering. När man lyckats hitta spåret då det aviker från elljusspåret är det bra märkt.

  9 månader
 • Ronny Melbéus

  Dåligt utmärkta leder. Behövs en uppdatering. Saknar beskrivning av ledernas tillgänglighet. Går det t.ex. att gå med barnvagn.

  mer än ett år