Tillgänglighetsslingan - Granbyrundan

Den här slingan bjuder både på en fin natur och intressant historia där det går att ta sig fram med rullstol eller rullator. Från Lindholmens station åker man Trädgårdsgatan ut till Lindholmsvägen för att där svänga höger. Följ cykelvägen bort till Ica-butiken där cykelvägen för tillfället tar slut. Efter några hundra meter fortsätter cykelvägen, fast på den högra sidan av vägen, fortsätt den till du kommer till en skyld där det står Granby, sväng in på grusvägen och fortsätt den.

Efter några hundra meter kommer man fram till ett cafe, Hökeriet, där man kan stanna till för en fika om man vill. De har inte öppet varje dag så kolla deras hemsida först. Här finns även en anpassad toalett. Man kommer dock inte in med en större elrullstol eller permobil.

Fortsätt grusvägen ett par kilometer tills du kommer till Markimvägen, sväng där höger och fortsätt den, men var försiktig pga biltrafiken. Efter knappt 1 km, sväng höger och fortsätt Lindholmsvägen söderut tills du kommer till Lindholmens station igen.

Svårighetsgrad: Grön - enkel
Att göra:
  • Vandring
Tillgänglighet:
  • Nära parkering
  • Nära kollektivtrafik
  • Nära toalett
  • Rullstolsvänligt
Längd: 6.3 km
Underlag:

Asfalt 30 %, grus 70 %

Parkering:

Lindholmens station

Kontakta oss

Vk logo

Vallentuna kommun

Telefon: 08-587 850 00
Besök: Kulturhuset, Allévägen 1, Vallentuna

Testad med rullstol

Testad av Anders Andrae - 15 maj 2020

Anders Andrae driver företaget Willut som inventerar naturområden och guidning i naturen för människor med olika funktionsvariationer. Han har kört rundan och klassificerar den som tillgänglig.