Tillgänglighetsslingan, Mörbytorp

Från Lindholmens station följer du Trädgårdsvägen tills du kommer till Lindholmsvägen, följ den ca 600 meter. På höger sida är det en skyld där det står Mörbytorp, åk in på den vägen.

Området är idylliskt med röda stugor med vita knopar och har anor från 1600-talet. Efter att du passerat stora åkerfält kommer du efter ca 1 km till en korsning, där svänger du höger och fortsätter vägen in i skogen. Efter ytterligare 700 meter kommer du till ytterligare en t-korsning, där svänger du höger och fortsätter Vasalundsvägen.

Efter 1 km passerar du en å som går under en bro, fortsätt vidare tills nästa vägkorsning. Sväng där vänster och fortsätt Bygdevägen upp för en liten backe som går genom ett villaområde. Vid nästa t-korsning svänger du vänster för att efter ca 10 meter svänga höger för att fortsätta den tills du kommer tillbaka till Lindholmens station.

Svårighetsgrad: Grön - enkel
Att göra:
  • Vandring
Tillgänglighet:
  • Nära parkering
  • Nära kollektivtrafik
  • Rullstolsvänligt
Längd: 4.7 km
Underlag:

Asfalt 10 % och grus 90 %

Backar:

Medelsvåra backar, lutning 3–5%

Parkering:

Vid Lindholmens station

Kommunikationer:

Lindholmens station

Hitta hit:

Kollektivtrafiken tar dig till Lindholmens station. Här finns också parkering.

Kontakta oss

Vk logo

Vallentuna kommun

Telefon: 08-587 850 00
Besök: Kulturhuset, Allévägen 1, Vallentuna

Testad med rullstol

Testad av Anders Andrae - 15 maj 2020

Anders Andrae driver företaget Willut som inventerar naturområden och guidning i naturen för människor med olika funktionsvariationer. Han har kört rundan och upplever den som tillgänglig.