Borgen Outdoor

Friluftsanläggningen Borgen Outdoor i Alandsryd bjuder på något för de flesta. Här kan du grilla korv, promenera, springa, cykla, spela discgolf, orientera, åka längdskidor och mycket mer.

Det finns flera motionsspår för promenader och löpning. Elljusspåret är 2,5 km i kuperad terräng som även prepareras för skidåkning när det är möjligt. Det är belyst på morgonen mellan kl. 5.30–9.00, och från skymning till kl. 23.00.

På området finns en korthålsbana med 9 hål för discgolf, två grillplatser samt en motionsstation med olika styrkeredskap.

Borgen har flera markerade Enduro- och MTB-leder i varierande terräng. På området finns även en pumptrack. Barn kan med fördel cykla på den 250 meter långa barnbanan som ligger vid Borgenstugan, längst upp i backen. Det finns en 450 meter lång led på gräsytan närmast parkeringen, fylld med roligheter som doserade kurvor, upp- och nedförsbackar. Kul både för stora och små. Vattenkran finns i närheten av parkeringen/stugan, där du kan spola av cykeln eller fylla på vattenflaskan.

**Vi vill att fler människor ska upptäcka vår vackra natur! **

På Borgen Outdoor händer flera spännande saker. Lille Mosse är en naturpark som du hittar innanför motionsslingan på 900 meter. På platsen finns fina vindskydd, grillplatser och ett trädäck som inbjuder till aktiviteter och återhämtning, plus mycket annat spännande.

Den starka möbel- och designtradition som finns i vår kommun har en självklar plats här. Snart ska en stol i skala 4:1 flytta in – och inte vilken som helst. Källemo har donerat sittfåtöljen Aluminium, designad av Mats Theselius.

Om vi får en vit vinter kan du testa Borgen Outdoors nya naturskidspår som ligger lite norr om Lille Mosse. Även fyra nya dammar har tillkommit, vilka gör platsen ännu vackrare.

Dusch och bastu finns vid Borgenstugan som är öppen för alla under följande tider (med reservation för ändringar på grund av covid-19): Måndag-torsdag: dusch kl. 10.00-20.30, bastu kl. 17.30-20.30 Fredag: dusch kl. 10.00-19.00, 15.00-19.00 Lördag-söndag: 10.00-17.00, bastu kl. 10.00-17.00

Några trivselregler: Ridning och mopedåkning är ej tillåten. Medföljande hundar skall vara kopplade. Vid snötillgång och spår var vänlig gå ej i skidspåret.

Så ut och njut av Borgen Outdoor!

Att göra:
  • Barnäventyr
  • Naturvärde
  • Friluftsområde
Tillgänglighet:
  • Nära parkering
  • Nära toalett
  • Barnvagnstillgängligt
Parkering:

Parkering finns intill området. Följ skyltar från Gröndalsleden.

Kontakta oss

Vk logotyp negvit

Kontaktcenter Värnamo kommun

Kontaktcenter Värnamo kommun Kyrktorget 1, 331 83 Värnamo Telefon 0370-37 70 00 www.varnamo.se