Dalavardostugan Vindelfjällen

Stugan ligger vackert i fjällbjörkskog vid Vindelälven. I området kring Dalavardo finns många fornlämningar.

Säkerhetsutrymme: Övervåningen fungerar som ett olåst säkerhetsutrymme med madrasser på golvet.

Bäddar: 4 bäddar. Lösa madrasser på vinden/nödutrymmet.

Nyckel: Dalavardostugan är en delvis låst stuga. Nyckel till rummet på nedervåningen kan bokas. Läs mer om Vindelvaggiledens nyckelsystem via länken nedan.

Stugan: Stugan har vedspis, köksutrustning, madrasser, kuddar och filtar. Ta med lakan eller sovsäck. Du som besökare städar efter dig och bär in ved från vedförrådet till nästa gäst. Glöm inte att splinta stickor som är lätta att göra upp en eld med.

I stugan är det tillåtet att ha hund, men den får inte ligga på madrasser eller filtar. Använd inte heller köksutrustning som matskål.

Hjälptelefon finns i stugan.

Koordinater

RT 90 X 1493050 Y 7343300

SWEREF N 7341060 E 529294

Faciliteter:
  • Hjälptelefon
  • Boende
  • Corona och Länsstyrelsens stugor

    Västerbottens län 18 maj

    Precis som förra året förväntas många besökare till fjällen och länets naturreservat i sommar. På grund av pandemin råder fortfarande andra förutsättningar än i vanliga fall. Länsstyrelsens stugor, kojor och rastskydd fyller en viktig funktion för fjällsäkerheten och hålls därför fortsatt öppna. Om du nyttjar dem uppmanar vi till stort eget ansvar. Hitta nya områden och bidra till att sprida besökstrycket Välj gärna att övernatta i tält istället för stuga och ta chansen at...