Area main nature reserve@2x Klubben

Klubben ligger naturskönt vid Rickleåns mynning i havet. En stig går från hängbron på Rickleåns norra sida. Stigen leder genom skogsmark, via sandstränderna ut mot hällorna och Klubbens yttersta delar vid havet. Fiskestigen, som går till Robertsfors bruk, ansluter till reservatet.

Att göra:
  • Area main nature reserve@2x Naturreservat
Tillgänglighet:
  • Area main near parking@2x Nära parkering
Hitta hit:

Kör E4 från Umeå till Bygdeå. Sex kilometer efter Bygdeå svänger man österut. Följ vägen på södra sidan om Rickleån ut till sista forsen före havet. Vid Nettingforsen kan du parkera bilen.

• Fyq81qcdj0gg4uxflizu

Upptäck mindre kända naturreservat kring Umeå och Skellefteå

Västerbottens län 19 maj

Passa på att upptäcka nya pärlor bland länets många naturreservat i vår och sommar. Just nu är det många som söker sig ut i naturen på grund av covid-19. Under helgerna samlas mycket folk i de mest kända friluftsområdena kring Skellefteå och Umeå. Här tipsar vi om några mindre kända naturreservat på dagsutflyktsavstånd från länets två största städer. Vi kan inte garantera att det kommer att vara folktomt, särskilt inte efter den här nyheten. Men genom att besöka mindre k...