Magasjöstugan Vindelfjällen

Magasjöstugan är del av ett gammalt hemman och ligger på en slåtterängsmark. Hit kan du ta dig med båt över Magasjön och sedan till fots cirka 500 meter.

Stugan har två rum, varav det ena är låst. I den olåsta delen finns 2 våningssängar.

Stugan är delvis olåst och övernattning är gratis. Det är enkelt boende med sovplatser, kamin, bord och stolar. Ta med all utrustning. Det går inte att boka rummet eller sovplatserna.

Erbjud nya gäster sovplats om du redan sovit en natt. Vandrare och skidåkare har förtur till sovplatserna.

Du som besökare städar efter dig och bär in ved från vedförrådet till nästa gäst. Ved finns som meterved. Glöm inte att splinta stickor som är lätta att göra upp en eld med.

I kojan är det tillåtet att ha hund.

Utflyktstips: En tur upp på Magafjället ger utsikt över Kirjesålandets granskogar och sjöar samtidigt som fjällen tornar upp sig i väster. Följ stigen mot Rödingträsket och ta efter cirka 2 km av upp mot fjället. Stigen är svår att hitta och frigång upp gäller.

Koordinater

RT90: Y 1523387 X 7269945

Sweref 99: N 7268199 E 560576

Faciliteter:
  • Boende
  • Corona och Länsstyrelsens stugor

    Västerbottens län 18 maj

    På grund av pandemin råder andra förutsättningar än i vanliga fall för Länsstyrelsens öppna stugor, kojor och rastskyd. Om du nyttjar dem uppmanar vi till stort eget ansvar. Välj gärna att övernatta i tält istället för stuga och ta chansen att utforska mindre kända leder och områden. På så sätt bidrar du till att minska risken för trängsel. Vi rekommenderar kortare turer eller att du har en plan för om vandringen behöver avbrytas, tänk i etapper. Kom även ihåg att lämna fä...