Place main hostel@2x Östra Vitnjulstugan Vindelfjällen

Stugan ligger vackert i fjällbjörkskog vid Vindelälven 1-2 dagsetapper uppströms Ammarnäs.

Säkerhetsutrymme: Stugans farstu är öppen som nödutrymme 2 träbritsar (ingen dyna/madrass) + kamin. I övrigt är stugan låst.

Stugan: 6 bäddar och 2 sovlavar i farstun. Bäddarna inne i stugan har madrasser, filtar och kuddar. Ta med påslakan/reselakan eller egen sovsäck. Sovlavarna är träbritsar utan madrass. Stugan är välutrustad med allt du behöver i köket. Vedkaminen i stugan är liten, plats för en gryta. För matlagning kan det vara bra att ha med sig stormkök eller liknande.

Nyckel: Stugan är låst. Nyckel kan bokas. Läs mer om Vindelvaggiledens nyckelsystem via länken nedan.

Skötsel: Länsstyrelsen sköter Vitnjulstugan med egen personal och via skötselavtal med Destination Ammarnäs. Minst en gång per år städas stugan grundligt. Alla gäster ska städa stugan, diska, fylla på ved, vädra och vika filtar eller täcken.

Utflyktstips: Ovanför Vitnjul västra finns en bro över Vindelälven och härifrån kan man bege sig på toppbestigning till Slieruotjåhkka och Ruepsgájssie. I området finns ultrabasiska bergarter och en intressant flora t.ex. rikligt av den sällsynta Polargröe Poa artica. På sluttningarna av Vignjaltjåhkka bakom Vitjulstugan växer lapsk alpros Rhododendron lapponicum.

Koordinater:

RT 90: X 1509540 Y 7338708

SWEREF N 7336755 E 545853

Faciliteter:
  • Place main hostel@2x Boende
Vill dit
  • Default avatar
Kommentera
Detta ställe ingår i följande listor