Aivak lilla stugan Vindelfjällen

I Aivak finns två stugor. Den äldre timrade kojan är en olåst stuga med fyra bäddar varav två är bredare. Här kan du övernatta eller rasta.

Övernattning i stugan kostar 200 kr per person och natt. Barn 0–15 år bor gratis. Avgiften används till stugans underhåll, utrustning och ved. Betalningsinformation finns i stugan. Det går inte att boka stugan eller sängplatserna.

Erbjud nya gäster att sova i sängarna om du redan sovit en natt. Vandrare och skidåkare har förtur till sängarna.

Stugan har vedspis, köksutrustning, madrasser, kuddar och filtar. Ta med lakan eller sovsäck. Du som besökare städar efter dig och bär in ved från vedförrådet till nästa gäst. Glöm inte att splinta stickor som är lätta att göra upp en eld med.

I stugan är det tillåtet att ha hund, men den får inte ligga på madrasser eller filtar. Använd inte heller köksutrustning som matskål.

Vatten kan hämtas i bäcken till vänster om dasset.

Kojan är byggd i mitten av 1800-talet och flyttad till platsen i början av 1900-talet. Sommaren 2018 renoverades den av Länsstyrelsen.

Koordinater: RT90: X 7300597 Y 1514276, Sweref 99: N 7298732 E 0551062

Hook & Cup Sorsele hyr ut den stora stugan. Mer information finns på deras hemsida: Hook & Cup - Aivak Fjälllägenhet

Faciliteter:
  • Boende
  • Corona och Länsstyrelsens stugor

    Västerbottens län 18 maj

    Precis som förra året förväntas många besökare till fjällen och länets naturreservat i sommar. På grund av pandemin råder fortfarande andra förutsättningar än i vanliga fall. Länsstyrelsens stugor, kojor och rastskydd fyller en viktig funktion för fjällsäkerheten och hålls därför fortsatt öppna. Om du nyttjar dem uppmanar vi till stort eget ansvar. Hitta nya områden och bidra till att sprida besökstrycket Välj gärna att övernatta i tält istället för stuga och ta chansen at...