Area main nature reserve@2x Bredmossen

På båda sidor gränsen mellan Västmanland och Dalarna hittar du Bredmossen. Bruksleden passerar genom den södra delen av naturreservatet. På lättvandrande stigar kantade av blåbär och ljung når du Bredmossberget där du har fin utsikt över mossen. Kanske upptäcker du några av de fåglar som trivs här, som trana, grönbena eller buskskvätta. På vintern drar den lokala skidföreningen spår i naturreservatet.

Vid parkeringen strax söder om reservatet, vid Lillsjön, finns en fin badplats. Badplatsen har omklädningsrum, här finns en lekplats och möjlighet att grilla.

Att göra:
 • Area main nature reserve@2x Naturreservat
Tillgänglighet:
 • Area main near parking@2x Nära parkering
 • Area main near toilet@2x Nära toalett
Hitta hit:

Från Norberg, kör cirka 11 kilometer på väg 68 mot Gävle/Avesta. Sväng vänster vid skylt "Bjurfors". Kör 1,7 kilometer. Sväng höger och snart kommer du till en parkering. De sista 300 metrarna följer du Bruksleden.

Kontakta oss

Lstulogga farg centrerad webb

Ylva Granath

Kontakta mig om du har frågor om Naturkartan Västmanland.

 • Uxp0y85cm75wh834gcuf

  Besök ett naturreservat under julhelgerna

  Länsstyrelsen Västmanlands län 22 dec

  Ta en paus från julstöket och besök ett av länets alla naturreservat under julhelgen. Just nu hittar du fem nyinlagda naturreservat här i Västmanlands naturkarta. De nya är Bredmossen, Forsån, Frösåker, Jägaråsen och Vitmossen.

 • M4augr8fhacmvidqewcq

  Skidtur i Bredmossen

  5 feb

  Nu är det spårat i Bredmossen, så passa på att ta en skidtur i naturreservatet och njut av naturen. Håll dig uppdaterad om spårläget genom att besöka Avesta Orienteringsklubbs webbplats. Andra tips på naturreservat som är fina att åka skidor i är Fermansbo urskog och Lappland, men här får du spåra själv!