Frösåker

I Frösåker är terrängen kuperad och på höjderna har du bra utsikt över Mälaren. Här finns både barr- och lövskog och jordbruksmark. Om höstarna finns det gott om matsvamp att plocka. Det finns fyra olika vandringsleder som tar dig runt i det varierande landskapet, de är mellan 0,9 och 7 kilometer långa. Längs med lederna finns flera vindskydd med eldplatser. Ett förslag för dig som vill rasta med fin utsikt över Granfjärden är att gå över spångarna i vassen i södra delen av naturreservatet och ta dig ut till halvön Kalven. Har du tur kan du kanske få se den sällsynta hasselsnoken här.

Västerås stad är ansvarig för Frösåker, telefonnummer 021-39 00 00, e-post [email protected]

Att göra:
 • Friluftsområde
 • Naturreservat
Tillgänglighet:
 • Nära parkering
 • Nära toalett

Kontakta oss

Lstulogga farg centrerad webb

Ylva Granath

Kontakta mig om du har frågor om Naturkartan Västmanland.

 • Besök ett naturreservat under julhelgerna

  Länsstyrelsen Västmanlands län 22 dec

  Ta en paus från julstöket och besök ett av länets alla naturreservat under julhelgen. Just nu hittar du fem nyinlagda naturreservat här i Västmanlands naturkarta. De nya är Bredmossen, Forsån, Frösåker, Jägaråsen och Vitmossen.

 • Här trivs havsörnar

  Länsstyrelsen Västmanlands län 5 mar

  Den här veckan har vi haft fokus på havsörn i sociala medier och i Naturkartan. Inför helgen kommer tips på naturreservat där vi vet att du med lite tur kan få se havsörn. Frösåker – Ett naturreservat vid Mälaren där det finns flera rastplatser med grillmöjligheter. Strömsholm – Ta dig till platser i naturreservatet som ligger ner mot Mälaren. Hälleskogsbrännan – Det går att se havsörn även här. Det gäller bara att lyfta blicken och ha tålamod. Ängsö – Ta en picknick på n...