Area main nature reserve@2x Gnien

Gnien är en av länets finaste fågelsjöar och ett populärt utsiktsmål. Från fågeltornet får du bra utsikt över vattnet och strandängarna. Året runt kan du se många olika fågelarter här. Missa inte det mäktiga skådespelet när sångsvanarna flyttar på våren och hösten! Det är tillåtet att fiska i sjön om du löser fiskekort.

Observera att Gnien är ett fågelskyddsområde! Det betyder att du inte får besöka delar av området under tiden från 15 mars till 15 maj, eller 15 mars till 15 juli. Året runt är det däremot tillåtet att besöka fågeltornet och att åka båt eller paddla kanot genom reservatet utan att stanna. Läs mer om fågelskyddsområden på Länsstyrelsens webbplats.

Att göra:
 • Area main nature reserve@2x Naturreservat
Tillgänglighet:
 • Area main near parking@2x Nära parkering
Hitta hit:

Gnien ligger mellan Ramnäs och Surahammar. Hit kan du ta dig på flera sätt, med cykel och bil eller med båt och kanot. Med bil, sväng av väg 66 i Ramnäs. Kör ca 1 km söderut på väg 252. Parkeringen ligger precis intill vägen.

Kontakta oss

Lstulogga farg centrerad webb

Ylva Granath

Kontakta mig om du har frågor om Naturkartan Västmanland.

 • Rvvvorb7dgkstqmr6cpw

  Möt vårens fåglar i påsk

  Länsstyrelsen Västmanlands län 28 mar

  Vädertjänsterna utlovar vackert väder till påskhelgen! Varför då inte plocka ner påsklunchen och godisäggen i en korg och ta med släkt och vänner till ett naturreservat? Du skulle till exempel kunna möta våren i Asköviken, Gnien eller Strömsholm där återvändande flyttfåglar nu börjar samlas. Tofsvipan och tranan har kommit och lärkan har redan slagit sina första drillar. Vid Gnien och Lagårdssjön i Strömsholm börjar nu gäss och svanar att trängas innan de fortsätter sin re...

 • Rtgfdrf0tiecxwj6dapt

  Nu fylls Gnien av sångsvanar och andra flyttfåglar

  28 mar

  Gnien är en av länets finaste fågelsjöar. Nu på våren rastar mängder av svanar, änder och vadare i naturreservatet. Du har fin utsikt över området bland annat från reservatets fyra våningar höga fågeltorn. Gnien ligger tre kilometer norr om Surahammar. En del av naturreservatet ser du när du åker längs väg 66. Till Gnien kommer du framförallt för att titta på fåglar. Under vår och höst gör många flyttfåglar ett stop här för att vila och äta. Många fåglar väljer också att ...