Kulturstig Berg

Längs kulturstigen kan du läsa om och se lämningarna efter de människor som bott här under århundradena. Det finns husgrunder, odlingsrösen, träd och växter som visar var människorna levde och brukade jorden förr. Åkermarken i Berg har odlats i mer än 1000 år, kanske ända sedan 400-talet efter vår tideräknings början. Du får även se ett gravfält från järnåldern. Det finns informationstavlor på sex olika ställen utmed stigen som är cirka 1,5 kilometer lång.

Du kommer till Kulturstigen genom att börja gå Prästgårdsrundan med start från parkeringsplatsen vid slottet. Följ vägvisningsskyltar och orangea markeringar längs med stigen. Under länkar hittar du en karta över alla lederna på Ängsö.

Att göra:
 • Vandring
Längd: 1.5 km

Kontakta oss

Lstulogga farg centrerad webb

Ylva Granath

Kontakta mig om du har frågor om Naturkartan Västmanland.

 • Vefchvmvdu7nrtrlhke7

  Nu blommar nagelörten!

  Länsstyrelsen Västmanlands län 30 mar

  Just de här blommorna fotograferade en av våra reservatsförvaltare när han besökte naturreservatet Ängsö. Han hittade den längs kulturmiljöstigen vid Berg. Gör du ett besök till naturreservatet och strosar längs kulturmiljöstigen kan du läsa om och se lämningar efter de som levde på ön förr i tiden medan du håller utkik efter den lilla nagelörten.

 • Uptkmxgikhvejnynx0ms

  Lyssna på Ängsös kulturstig

  Länsstyrelsen Västmanlands län 22 okt

  Nu kan du lyssna på korta berättelser om kulturhistorien i naturreservatet Ängsö. Berättelserna ligger som ljudfiler här i naturkartan. Att naturreservatet Ängsö bjuder på fina naturupplevelser känner säkert många till. Det finns flera vandringsleder och många fina picknickplatser. Reservatet är även värd en utflykt för den som är intresserad av historia. Det var till exempel i Berg som de första människorna bosatte sig på ön. Runt Berg finns idag många spår efter deras ...