Trail main hiking@2x Vandringsled, informationsslinga, Lappland

En cirka 3,6 kilometer lång slinga som till stor del går igenom ett stiglöst landskap. Slingan är markerad med små skyltar som det står Taiga på. Längs med slingan finns fem informationsskyltar om EU-projektet Life Taiga och naturvårdsbränning. Slingan går igenom ett område i naturreservatet där naturvårdsbränningar har genomförts.

Svårighetsgrad: Röd - krävande
Att göra:
 • Trail main hiking@2x Vandring
Längd: 2.5 km
Underlag:

Bitvis följer singan en stig som på vissa partier kan vara mycket blöt. Vid flera av de blöta partierna finns spångar. På myrholmen upphör stigen och du följer istället en markerad slinga. Slingmarkeringarna sitter på träden.

Backar:

Slingan går över myrmarker och upp på en myrholme.

Vegetation:

En del av slingan följer en stig. Stora delar av slingan går igenom stiglöst landskap. Marken är något stening och det växer lingon- och blåbärsris.

Kontakta oss

Lstulogga farg centrerad webb

Ylva Granath

Kontakta mig om du har frågor om Naturkartan Västmanland.

 • Ezkmdjpc2w4frn5ywv4u

  Höstlov med naturkartan

  Länsstyrelsen Västmanlands län 27 okt

  Passa på att besöka något av länets naturreservat under höstlovet. Varför inte till Lappland. Är du nyfiken på hur vi arbetar med att sköta om naturreservaten så är Lappland värt ett besök. Här finns numera en 3, 5 kilometer lång slinga med informationsskyltar om en metod vi använder för att ta hand om viss sorts skog. Metoden kallas naturvårdsbränning och i Lappland har flera naturvårdsbränningar genomförts. Slingan går till viss del över stiglös mark och vissa partier ...

Vill dit
 • Default avatar
 • Default avatar
 • Default avatar
Var där
 • Default avatar
 • 20180613151347 img 20170725 203917 profile
Kommentera
 • Default avatar

  Thomas Gidlund

  Underbart naturreservat. Tog sikte på en avsides tjärn som till synes såg ut att ligga naturskönt. Döm om min förvåning när jag möttes av en nydragen led och nybyggt vindskydd och grillplats. Bra jobbat. 🙂

  4 månader