Ekorrbryggan

I Fylleryds naturreservat hittar du denna pärla med vindskydd, grillplats, rastbord och brygga. Med nybyggt fint vindskydd och tillgänglighetsanpassade bänkar och underlag kan vem som helst njuta av att vila benen framför en värmande eldstad. Här är den perfekta rastplatsen för dig som vill vandra och övernatta i reservatet, knyta på skridskorna vintertid eller lägga i kanoten för en paddlingstur på Toftasjön. För dig som gillar fiske är bryggan ett utmärkt ställe att slå sig ner på för att invänta ett napp med njutbart fågelkvitter i öronen. För den som vill skogsbada finns rofylldhet och Sigfridsledens stigar alldeles intill. Bevara platsen lika orörd och städad som du vill hitta den vid nästa stopp.

Fakta

Senaste ljudmätning 2020-05-04: Snittvärden mellan 35-40 dB (A). Lite vågskvalp, lätt bris i träden, vägljud i fjärran. Några tips vid besöket:
Stäng av - sätt mobilen på ljudlöst och var frånkopplad när du är i skogen.
Värdera stunden - släpp alla vardagstankar för att vara närvarande här och nu.
Gå långsamt - sakta in och gå långsammare än normalt på stigen ut hit.
Lyssna - naturen är nästan aldrig helt tyst, och dess ljud har ofta en rofylld effekt.
Lukta och känn – varje skog har sina egna dofter, som skiftar med årstid och väder. Känn på den sträva barken eller på den mjuka mossan.

Tysta platser i ett område innebär att upplevelsen av önskvärda ljud starkt överväger påverkan av störande buller. Vid tysta platser ska minst 80 % av besökarna i ett område efter besöket anse att de har upplevt en god ljudmiljö lägre än 45 dB (A). Här kan man omges av naturens egna ljud; som vågskvalpet från sjön, en bris i lövverket eller fågelsången. Det finns flera tysta platser runt Växjö stad som är markerade i naturkartan. Stadens ljud är alltid närvarande, men relativt tysta platser finns ändå nära. Vindstyrka, väder, årstid samt tid på dygnet påverkar hur de tysta platserna upplevs i stunden.

Att göra:
 • Tysta platser
Tillgänglighet:
 • Nära parkering
 • Barnvagnstillgängligt
 • Rullstolsvänligt
Faciliteter:
 • Eldplats
 • Kajakbrygga/Strandhugg
 • Rastplats
 • Vindskydd
 • Naturbad
Hitta hit:

Är belägen i nordöstra Fylleryd utmed Toftasjön. Följ markerade Sigfridsleden eller Växjö Runt hit.

Kontakta oss

Vaxjo kommun logotyp staende svart

Kontaktcenter

Telefon 0470-410 00

 • Aikhnzgzkravjdtt2dkh

  Övernattning ute i det fria

  Växjö kommun 13 nov

  Nu finns tre helt nya vindskydd nära Växjö stad för dig som vill prova på att övernatta nära naturen. Packa med liggunderlag, pannlampa och en isolerande sovsäck för en natts äventyr med sjöutsikt. Med medhavd ved och utemat kan du laga till både kvällsmat och frukost för en komplett utekväll. I Växjö finns minst 32 fina platser där vindskydd är öppna året runt.

 • R03vlq4pm6atut9oyycq

  Tysta platser – en värdefull nyhet

  Växjö kommun 8 jun

  Nu finns 25 tysta platser och områden markerade på startsidan av Naturkartan Växjö och även taggade i appen. Målsättningen har varit att göra tätortsnära natur med god ljudkvalitet mer kända för våra invånare och besökare i Växjö. Platser med stigar i närområdet som är värdefulla för återhämtning, rekreation eller skogsbad i långsam takt. För att landa i grönskan, andas lugnare och samla ny energi. En god ljudmiljö är mer än bara frihet från buller och en viktig kvalitet f...

 • Wjpmjjwl9eax4odgoeku

  Hitta ut mot ljusare tider 2021!

  Växjö kommun 1 jan

  Efter jul- och nyårshelger kommer här några förslag på vad du kan hitta på ute i Växjö under årets första kvartal. Ta helst en tur i dagsljus som sakta ökar framöver. Annars får du använda belysta stråk eller tända pannlampan tills vårsolen anländer på allvar. I pandemins fotspår är naturen mer inne än någonsin, när nu det nationella Friluftslivets år 2021 sparkar igång i hela Sverige. Fortsätt upptäcka vår fantastiska natur och friluftsliv; med värdefulla kvaliteter i for...