MTB Bergunda

Dessa två mtb-spår har olika karaktär och svårighetsgrad, en blå och en rödmarkerad. Pumpslingan i väster är en riktigt bra nybörjarslinga utan backar, stenar och rötter. Banan slingrar sig fram och tillbaka genom skogen samtidigt som den nästan hela tiden gungar över så kallade pumps. Här lär man sig många grunder i stigcykling. Radiokullen nära sjön är en medelsvår bana för lite mer erfarna och tränade cyklister. Banan har ett flertal korta branta backar både upp och ner, vilket ger en tekniskt krävande karaktär. För att åka denna banan med flyt krävs det en hel del cykelteknikträning. De markerade spåren funkar även fint för trailrunning. Följ den markerade färdriktningen och håll ögonen öppna i nacken för snabba cyklister.

Svårighetsgrad: Röd - krävande
Att göra:
 • Mountainbike
 • Trailrunning
Tillgänglighet:
 • Nära parkering
Längd: 2.9 km
Underlag:

Stig

Backar:

Pumpslingan flack stig, Radiokullen rejält kuperad

Hitta hit:

Bilparkering finns vid Sundet och Sanden. Om du cyklar på Växjö Runt ser du skyltarna när du passerar rullstensåsen.

Kontakta oss

Kontaktcenter

Telefon 0470-410 00

 • Allemansrätten – tema våren 2021

  1 apr

  Under Friluftslivets år är det extra aktuellt att kommunicera vad som gäller i naturen vid olika aktiviteter. Med mer kunskap följer mervärden som visar god hänsyn mot naturvärden, djur, markägare och andra besökare. I Sverige får alla vara ute i naturen, även i områden som någon annan äger. Detta kallas allemansrätten – en frihet under ansvar. Vad som gäller i naturen är självklart en viktig baskunskap för alla som vistas i naturen. Under alla årstider 2021 vill Växjö kom...

Vill dit
Var där
Kommentera
 • Erik Rydström

  Testade båda slingorna idag och de var båda mycket välgjorda. Den lite svårare slingan är som sagt för lite mer vana och vågade cyklister.

  ungefär 4 år