Trail main hiking@2x Libbhults skogsstig

På ett höjdområde med vid utsikt någon kilometer väster om Klavreström hittar vi det mycket vackra naturreservatet Libbhults ängar. Reservatet karaktäriseras av stora sammanhängande arealer ängs- och betesmark. Det finns också lundartade skogspartier och en bäckravin. Så gott som all mark i reservatet har en gång varit slåttermark. I dag sköts reservatet både genom slåtter och bete. Strövandes på Libbhults skogsstig markerad i den lundartade lövskogen kan du följa bäckravinen, Karrydsbäcken, som porlandes slingrar sig ner för sluttningen.

Svårighetsgrad: Blå - medel
Att göra:
  • Trail main hiking@2x Vandring
  • Trail main trailrunning@2x Trailrunning
Tillgänglighet:
  • Trail main near parking@2x Nära parkering
Längd: 1.3 km
Underlag:

Bra stigunderlag

Backar:

Flacka och backiga partier

Parkering:

Finns i anslutning till reservatet

Hitta hit:

Från väg 31 mellan Lenhovda och Vetlanda, tag av vid norra avfarten i Norrhult, där skyltning finns mot naturreservatet och Klavreström. Följ vidare skyltning mot Ramkvilla och Naturreservat.

Kontakta oss

Vaxjo kommun logotyp staende svart

Kontaktcenter

Telefon 0470-410 00

  • Vsxigq7ltyusjwiu0utf

    Vandringens dag 2020 - lördag 12 september

    Växjö kommun 7 sep

    Vandringens dag är skapad av Svenska Turistföreningen för att inspirera hela Sverige att komma ut och vandra. September är en perfekt månad för turer ute i friska luften. Passa på att packa med lite matsäck och kläder efter väder så blir turen komplett med gott sällskap. I Naturkartan Växjö finns 60 förslag på vandring, både kort och långt för nya upptäcktsfärder. Inför lördagen kommer här några favoritrundor att välja på nära dig. God tur!