Brassberget, Naturreservat
Naturschutzgebiet
- Landkreis: Gävleborgs län
- 6567.36 km von Ihnen entfernt
Aktionen
Beschreibung
Skogen i Brassbergets naturreservat har genom århundraden formats av återkommande skogsbränder. Här kan du njuta av utsikten från berget. Eller titta på fåglar. Skogarna och växterna bjuder på fina naturupplevelser. Brassbergets naturreservat ligger 4 kilometer norr om Ramsjö och omfattar 139 hektar. Under de senaste 500 åren har det brunnit i snitt 3 gånger per hundra år. År 1888 utbröt en omfattande skogsbrand och det var senaste gången det brann i området.
Stort inslag av lövträd
Bränderna har gett en skog som har ett mycket stort inslag av lövträd. Och med det följer ett intressant växt- och djurliv. Lövskogen som växer här idag är alltså cirka 120 år gammal och har i stor utsträckning varit opåverkad av skogsbruk.
Spännande arter i Brassberget
I skogen finns det en stor mängd döda och döende träd. Här trivs vedsvampar och även den rödlistade stora asptickan och doftskinn. I Brassbergets naturreservat växer åtta olika sorters orkidéer i området. Till exempel skogsfrun och grönkulla. En annan ovanlig växt som går att hitta är sötgräs.
Hackspettar trivs i denna lövrika skog med död ved, så här kan du få se både gråspett, spillkråka och mindre hackspett.
Aktivitäten und Einrichtungen
- Naturschutzgebiet
Fakten
Skyddsår: 1992 Areal: 139 hektar Karaktär: Skog Kommun: Ljusdal Förvaltare: Länsstyrelsen Skyddsområde: naturreservat, Natura 2000
Anleitung
Naturreservatet ligger cirka 4 kilometer ostnordost om Ramsjö i Ljusdals kommun.
Verordnungen
I naturreservatet gäller speciella regler. Det inte är tillåtet att:
- skada mark eller geologiska föremål
- skada växande eller döda – stående eller omkullfallna – träd och buskar, gräva upp eller plocka örter, mossor, svamp och lavar
- skada eller bortföra hotade eller sällsynta djur
- framföra motordrivet fordon i terrängen
- elda eller ta ved.
För fullständiga föreskrifter, se reservatsbeslutet.
Kontakt
E-Mail-Adresse
Fragen & Antworten
Stellen Sie eine Frage an andere Naturkartan-Nutzer.