Tre utsiktsplatser värda att besöka

Fotos

Har du provat att upptäcka Laholm från höjden? Om inte har vi listat tre olika utsiktsplatser som garanterat kommer få dig att uppleva kommunen på ett nytt sätt:

SPISEHALL

Upptäck Hjörenerds högsta punkt, Spisehall. Hjörnered var från början en by med ett 60-tal gårdar och hus. År 1922 beslutade man att anlägga ett vattenkraftverk i Skogaby, vilket gjorde att vattennivån höjdes i Hjörnered med 11 meter. Idag är Hjörnered ett mycket omtyckt och härligt friluftsområde där du både kan paddla kanot, fiska och campa. Här finns sköna vandringsleder som tar dig runt i området. Genom att följa den gröna slingan som börjar vid Hjörnereds lägerplats eller vid Vippentorpet kommer du upp till Spisehall och den vackra utsikten över Hjörneredsområdet. Här uppe finns även vindskydd och grillplats.

OSBECKS BOKSKOGAR

Vid naturreservatet Osbecks bokskogar, som finns uppe på Hallandsåsen finns flera olika platser där man kan njuta av härliga utsikter. Den som är mest lättillgänglig är utkiksplatsen som ligger några hundra meter från huvudparkeringen. Utsikten bjuder på milsvids vyer över Laholms kommun. Här finns även bänkbord och grillplats.

ÖRELIDS GRAVFÄLT

I byn Tjärby, som ligger strax utanför Laholms centrum, finns Örelids gravfält. Bakom Tjärby kyrka avtecknar sig Örelids gravfält mot horisonten, beläget på en strandvall från slutskedet av istiden. På platsen finns 36 resta stenar och 4 högar från bronsåldern. När du står uppe vid gravfältet kan du vila blicken på den slående utsikten över slätten. I fjärran speglar sig Hallandsåsen, och du kan även skymta kusten och grannkommunen Båstad. En utsikt som inte gör någon besviken. Ett tips är att besöka platsen på våren när rapsfälten står i blom

Kategorien

  • Aussichtspunkt Aussichtspunkt
  • Smultronställe Smultronställe

Kontakt

Adresse

0430-15000

E-Mail-Adresse

Medborgarservice

medborgarservice@laholm.se

Naturkartan

Naturkartan

Öffnen Sie dies in der App