Håleberget

Zu tun:
 • Naturschutzgebiet
 • Wahl der Redaktion
Zugänglichkeit:
 • Nähe eines Parkplatzes
So finden Sie uns:

Vägbeskrivning: Från Motala åk riksväg 50 norrut ca 4 km, ta höger mot Stora Ängseby ca 1 km, sväng därefter vänster in på grusväg efter ca 2 km. Då kommer du söderifrån. Det går inte att köra bil till reservatet västerifrån förbi Soldattorpet!

Kontaktieren Sie uns

Fia Sundin

Kontakta mig om du har frågor om Motalas Naturkarta.

 • Upplev Motalas bästa utsikt nu när höstfärgerna kommer

  20. Sep

  Vill du uppleva en vacker vy över landskapet norr om Motala och spana in höstens praktfulla färger som snart är i antågande? Då rekommenderas en tur till Hålebergets naturreservat strax norr om Motala. En markerad vandringsled tar dig från reservatsparkeringen upp till toppen på berget där det är milsvidd utsikt mot Vadstena, Omberg och Vättern. Vid parkeringen finns det bänkbord där det är trevligt att äta sin matsäck. Eller varför inte ta med termosen upp till toppen?

 • 20 naturreservat i Motala kommun

  27. Apr

  I Motala kommun finns det idag 20 naturreservat. Naturreservat bildas av länsstyrelsen eller kommunen för att bevara den biologiska mångfalden eller värdefulla naturmiljöer. I den här artikeln presenteras ett antal av naturreservaten. Varje naturreservat är unikt och har därför egna föreskrifter för att bevara naturvärdena. Skogsbruk kan till exempel förbjudas för att bevara och gynna naturvärden knutna till gammal skog. Syftet med reservatet avgör vilka begränsningar som ...