• Ny sträcka av Upplandsleden i Heby kommun

  Upplandsleden 9. Aug

  Under några år har vi arbetat med en ny del av Upplandsleden genom Heby kommun. Nu är den färdigmärkt och går att provgå för alla nyfikna.

 • Fotoorientering längs ny sträcka av Upplandsleden

  Upplandsleden 3. Mai

  Enköpings kommun inviger en ny dragning av Upplandsleden genom Enköpings kommun. Den nya leden går från Förbiparken vid resecentrum, över Kyrkåsen, genom vattenparken och fram till Gånstagården och är ca 5 km lång. Invigningen sker genom en fotoorientering som pågår mellan 1 maj och 30 september. Klicka på länken och läs mer, samt ladda ner tävlingslappen.

 • Fågelkompisar längs leden

  Upplandsleden 9. Apr

  Vill du hjälpa våra fågelkompisar att få se Upplandsleden i år? Vi har placerat ut bofinken Boris, talgoxen Tanja och hackspetten Hasse på tre olika platser utmed leden. Till dig som hittar en fågel: Ta med mig på din vandring och placera mig på en ny plats. Ta gärna ett foto av mig och dela på sociala medier med hashtagen: #upplandsledskompis (gärna också #upplandsleden och #luftenarfri) eller skicka bilden till [email protected] Följ fåglarnas resa på sociala me...

 • Många ute i naturen

  Upplandsleden 2. Dez

  Många tar chansen att vara ute i naturen just nu. Det är väldigt bra, men innebär också att det kan bli trångt i öppna stugor och vindskydd. Vi uppmanar dig att följa de allmänna rekommendationerna som finns med hänsyn till coronapandemin även i naturen. Om du tänkt sova eller fika i en stuga kan det därför vara bra att ha en reservplan om det redan är folk i stugan.

 • Upplandsleden fyller 40 år!

  Upplandsleden 25. Mär

  Den 27 maj 1980 invigdes Upplandsledens etapp 1, mellan Sunnersta och Fjällnora. I år är det 40 år sedan och det kommer vi att uppmärksamma på olika sätt, bland annat med vandringar på leden och ett jubileumsfirande. Tips och information om vad som händer under året hittar du på Upplandsstiftelsens hemsida. Välkommen ut på Upplandsleden!