• Ezgouzxafrl23jhnyozf

  Guideprogrammet 2019 är här!

  Linköping kommun Mar 13

  I år bjuds det på mängder av spännande guidningar. Häng med ut i Linköpings marker och lär och upplev någonting nytt. Eller kanske en återkommande favorit? Här finns något för alla! Guideprogrammen finns att hämta grattis på bland annat stadsbiblioteket, Naturcentrum, medborgarkontoret, kommunhuset eller via vår hemsida www.linkoping.se/natur

 • Hxyoh5wxafyrzb8iefuj

  Viktig information gällande afrikansk svinpest

  Linköping kommun Jun 15

  Afrikansk svinpest, en smittsam grissjukdom, sprider sig just nu i Europa. Den är ofarlig för människor men vi behöver alla hjälpas åt med att hålla den borta från Sverige. Släng eller lämna aldrig mat så att vildsvin eller grisar kan komma åt att äta den. Informationen får ni dock gärna sprida så mycket ni kan.

 • Tklruyycfqn5e8rb2gbb

  Mulmholkar från LIFE BtG-projektet

  Linköping kommun Feb 28

  I länken nedan kan du se hur holkarna som skapas inom EU-projektet LIFE Bridging the Gap ser ut. Dessa kommer att placeras på strategiska platser inom bland annat Linköpings kommuns ekmiljöer för att främja såväl fladdermöss som insekter - allt för att täta luckorna i tid och rum i det Östgötska eklandskapet och gynna den biologiska mångfalden som är unik för området. Vill du veta mer? Följ med på en guidning i oktober där kommunekolog Gunnar Ölfvingsson berättar om arbetet!

 • Rnzzxeozqmpytckeuvmf

  Guideprogram till Linköpings natur 2018

  Linköping kommun Jan 29

  Nu har årets guideprogram för Linköpings natur kommit! En fullspäckad folder med över 50 naturguidningar inom olika teman, under olika årstider och med olika fokus - allt för att erbjuda en bredd och mångfald i linje med vad Linköpings natur har att erbjuda. Följ med på blomstervandringar, hjälp till att slåttra ängar, lär dig mer om svampar eller varför inte gå på en kombinerad natur- och kulturguidning? Det finns något för alla i årets guideprogram, så ta en titt och se...

 • Tvi9dp2tubtroesfeviq

  Följ vårt arbete på Instagram!

  Linköping kommun Jan 15

  Nu kan du följa Linköpings kommuns naturvårdsgrupp på Instagram! Här kommer vi sprida såväl information som inspiration med bilder från våra naturområden och det arbete vi genomför.

 • Vtofoooewpwm8ymg3ozc

  Vinternöjen i naturen - spårning

  Linköping kommun Dec 15

  Även om mångt och mycket går i idé, släpper blad och inväntar varmare tider så finns det fortfarande saker att uppleva och ta del av i Linköpings natur under vinterhalvåret. Varför inte ge sig ut och spåra i skog och mark nu när snötäcket äntligen lagt sig? Spännande för hela familjen!