Paddling

Paddlingstur: Tusen kobbar och skär

Paddling

0 of 5 stars — (see reviews)

Trail details

  • Length 39.3 km

Actions

Description

Förslag på paddlingstur, två dagar, med cirka 4-6 timmars paddling per dag. Tusen kobbar och skär, utgår från Mon alternativt Tyrislöt.

Nybörjarvänlig men kräver god orienteringsförmåga.

Ett gytter av små skär i havsbandet och få öppna passager. Njut av vildmarken i yttersta skärgården. Grunda vatten med grynnor och kobbar gör att området har väldigt lite båttrafik.

Besök "Kungens stuga" på Melskär (öster om Lammskär) med övernattningsplats för två personer. Stugan har sitt ursprung som en traditionell jakt- och fiskestuga som upprustades inför Kung Karl den sextonde Gustafs 50-årsdag då han fick den i gåva från Försvarsmaken. Stugan behöver förbokas hos Länsstyrelsen som förvaltar stugan. Vill du boka en natt kontaktar du Enheten för skötsel av skyddad natur, telefon: 010-223 50 00 eller e-post: ostergotland@lansstyrelsen.se och uppger att du vill boka Melskärsstugan i Sankt Anna naturreservat. Vid stugan finns en grillplats med fikabord samt ett torrdass.

Trevlig tur!

Get here by public transport

Activities And Facilities

  • Paddling Paddling

Facts

Allemansrätten - inte störa, inte förstöra

Tack vare allemansrätten får man gå i land vid strand som inte tillhör tomt, odlingsmark, inhägnad betesmark eller skyddsområden för djur- och fågelliv. Inom fågelskyddsområden är det inte tillåtet att komma närmare land än 100 meter. Tältning är tillåtet enstaka dygn på samma plats, men undvik mer än två nätter på samma plats. Stör inte markägare eller tälta inte för nära boningshus. Att tälta med två, tre tält under något dygn ingår i allemansrätten. Om man däremot tältar i stora grupper med många tält bör man be markägaren om lov. Kom ihåg att många av öarna betas av boskap, tälta därför inte på en sådan ö om den är liten och ni stör djuren.

Regler vid eldning:

-Välj en plats där det inte är risk att elden sprider sig och därmed skadar mark och vegetation.

-Håll elden under uppsikt och släck den alltid noggrant.

-Använd helst befintliga eldstäder.

-Elda aldrig direkt på eller intill berghällar eller större stenblock eftersom de lätt spricker och därmed eventuellt skada värdefulla naturvärden.

-Det är inte tillåtet att hugga eller såga ner träd och buskar, eller ta ris, grenar eller näver från levande träd. Plocka istället nedfallna kottar eller pinnar från marken.

-Vid brandrisk råder eldningsförbud, då är all öppen eld förbjuden, även i eldstäder.

Var mån om att alltid ta hand om ert avfall, det förstör naturen och kan allvarlig skada djuren. Tack för visad hänsyn!

Contact

Address

Välkommen att kontakta oss med frågor om Söderköpings Naturkarta

Email address

Idrott & Fritid, Söderköpings kommun

idrott.fritid@soderkoping.se

Questions & Answers

Ask a question to other Naturkartan users.

Reviews

Naturkartan

Naturkartan

Open this in the app