Trail main hiking@2x Urskogsstigen, 2,5 km

Urskogsstigen går genom en typisk, orörd och omväxlande Tyrestaskog med flerhundraåriga tallar, högvuxna granar och små myrmarker. Informationstavlor längs vägen berättar om livet i denna skog. Vid några platser kan du ringa upp skogen med hjälp av vår tjänst ”Ring Naturen”.

To do:
 • Trail main hiking@2x Hiking
Directions:

Leder utgår från utomhusinformationen i Tyresta by. Starten har samma sträckning som Barnvagnsslingan och Bylsjöslingan.

Contact us

Tyresta logo webb w

Peder Curman

Naturvägledare

Tyresta Nationalpark

 • Lkimn7rgcfvsahycfq5e

  Tyresta på 60 minuter

  Tyresta nationalpark 08 Feb 10:15

  Förbered din vandring i Tyresta med en kort guidad tur om naturum, Tyresta by och naturen. Vi går tillsammans en bit in på Urskogsstigen. En kunnig naturvägledare berättar om varför Tyresta blivit nationalpark och vad som finns att uppleva på en vandring här. En Tyrestakarta ingår i priset 50 kr, och du kan välja den vandring som passar bäst för dagen, när guidningen är slut efter ca en timme.

 • Gmzkdoam5immqpnjigm7

  Tyresta på 60 minuter

  Tyresta nationalpark 15 Feb 10:15

  Guidning lördag, söndag och helgdag, kl. 10.15–11.15. På skolloven anpassas turen lite mer för unga deltagare. Tid: 60 min. Kostnad: 50 kr/person. Går även att boka, både på svenska och engelska (info@tyresta.se). Förbered din vandring i Tyresta med en kortfattad guidning av naturum, Tyresta by och en bit av urskogen. Lär dig mer om hur Tyresta blev nationalpark, varför, och vilka vandringar du har att välja på efter denna introduktion. Med kartan som ingår blir det lätt...