Historisk ljudvandring i Arboga

Zdjęcia

Historisk ljudvandring i Arboga stadskärna

Nu kan du med hjälp av Naturkartan ta del av historien i din mobil. Lyssna på inspelningar om många av Arbogas historiska platser.

Som få andra sven­s­ka städer så andas Arbo­ga verk­li­gen his­to­ria. Genom århun­draden har det var­it en både vik­tig och väl­bär­gad stad. Cen­tral för den medelti­da han­deln med järn och sam­lingsplats för mäk­ti­ga män­niskor, bety­delse­ful­la möten och omväl­vande beslut. Det var hit kun­gar och prins­es­sor reste och trivdes

Här står husen kvar och min­nena hålls levande. Tack vare Sveriges äld­s­ta Tänke­böck­er från 1450-talet vet vi väldigt myck­et om livet i Arbo­ga i for­na dagar.

Vill du uppl­e­va en unik fläkt från förr? Gå ett varv runt Arbo­gas stad­skär­na. Det är en av Sveriges vack­raste med smala kuller­stens­grän­der kan­tade av låga trähus och torg med pampi­ga sten­hus som min­ner om väl­stånd och sto­ra plan­er. Föreställ dig de här plat­ser­na för flera hun­dra år sedan.

Och män­nisko­r­na som bodde här, alla de färgstar­ka per­son­ligheter som gjort avtryck i staden. Kän­ner du dofter­na och smak­er­na? Hör du klap­pret av hov­ar? Skym­tar du gråbröderna?

Kontakt

Adres

Arboga turistbyrå Tel: 0589-87151 Epost: turistinfo@arboga.se

Adres e-mail

Ulf Johansson

ulf.johansson@arboga.se

Naturkartan

Naturkartan

Otwórz to w aplikacji