• Rual5y6iw8jlyhyzje1g

  Nya tillgänglighetsramper vid badplatser

  Örebro kommun 19 jul

  Från och med i sommar finns två nya tillgänglighetsramper vid kommunens badplatser. De nya ramperna finns i Ånnabosjön i Ånnaboda och Lögardammen i Latorp. Sedan tidigare finns ramper för rullstol även vid Hampetorp, Ässundet och Alnängsbadet.

 • Fr19hmsvq3qedso0eg7y

  Provtagningar på kommunens badplatser visar goda resultat

  Örebro kommun 17 jul

  Under sommaren tar Örebro kommun badvattenprover på alla våra kommunala badplatser. Proverna för vecka 30 visar goda resultat på de flesta badplatser. Fyra badplatser har dock fått tjänligt med anmärkning vilket innebär att vi tar nya prover snarast. Dessa bad är Lången, Norra Vinön, Åsta och Dimbobaden. På dessa bad bör man bada med lite mer försiktighet tillsvidare. Långens provresultat visar nu tjänligt. Vi inväntar resultat på övriga badplatser.

 • Ublkooh7bjj9l4sveo1u

  Alnängsbadet är nu åter fyllt med vatten

  Örebro kommun 17 jul

  I höstas tömdes Alnängsbadet på vatten för att kunna gräva bort slam och växtrester från botten och sedan fylla på med nytt sandlager. Nu är badet åter fyllt med friskt vatten och aktuella badvattenprover visar goda resultat. Bara att bada på i Alnängsbadet alltså!

 • Dv5muc9qri50lwoajeum

  Ny bokningsbar stuga!

  Örebro kommun 8 jul

  Nu går det att boka Blankhults gård. Stugan kan bokas per dygn, för övernattning eller för andra arrangemang. Se mer på sidan om Blankhults gård. Att göra denna plats tillgänglig för allmänheten är en del av Örebro kommuns arbete med att förbättra förutsättningarna för friluftsliv och rekreation i Kilsbergen. Det finns flera platser i bergen där du kan övernatta, rasta, eller bara ha som utflyktsmål. Dessa binds samman av vandringsleder, mtb-leder och skidspår. Passa på a...

 • Mhwonlvfmhiy0mgax1wp

  Tänk på att inte lämna matavfall i naturen, afrikansk svinpest är på spridning i Europa

  Örebro kommun 13 jun

  Afrikansk svinpest är en dödlig virussjukdom som drabbar grisar och vildsvin. Smittan kan spridas genom att charkvaror som innehåller smittan lämnas i naturen. Tänk därför på att alltid ta med dig skräpet hem när du haft picknick ute.

 • Bmljf7bhzfbkyxpropnb

  Döda träd i reservaten

  Örebro kommun 31 aug

  De senaste åren har många träd dött av almsjuka och askskottssjuka. Träden tappar bladen, stammarna grånar och tappar barken. I dom kommunala naturreservaten arbetar vi med att göra skogen säker genom att fälla döda träd som står nära stigar och anläggningar. De träd som står längre in i skogen får oftast stå kvar och blir till stor nytta för bl.a. insekter och fåglar som bosätter sig i träden. I vissa områden kan det göra att skogen upplevs som lite mer ovårdad. Att många...

 • Vepfov563bfszjscl1vs

  Ny del av Oset och Rynningeviken iordningställd!

  Örebro kommun 10 jun

  I slutet av 2015 utvidgades naturreservatet Oset och Rynningeviken med 66 hektar. Under vinter och vår har det jobbats för fullt med att ställa i ordning nya miljöer för både djur, växter och människor i den nyaste delen av reservatet. Våtmarker har skapats på tidigare åkermarker. Här är redan fågellivet i full gång. Runt hela det nya våtmarkslandskapet går promenadstigar med rastplatser på trevliga platser i anslutning till de ekklädda åkerholmarna.

 • Nqsjbdieaauq3y0tqbpv

  Friluftslivsfilm

  Örebro kommun 25 apr

  Se en film som kan ge inspiration till besök i den vackra naturen kring Örebro. Filmen beskriver möjligheter till friluftsliv och tipsar om lite smultronställen att besöka. Kan bara ses på webben! Filmen ligger i länken under relaterade ställen.

 • K2z10csoffhhmhpegzqq

  Örebros Naturkarta finns som app!

  Örebro kommun 26 apr

  Android-appen finns i Google play-store. Sök på "Örebros Naturkarta" eller följ länken här för att ladda ned appen. Och här finns iPhone-appen. Eller sök på "Örebros Naturkarta" i app store.

 • Gqxbckvhaaytjqf1fql6

  Örebro kommun är Sveriges friluftskommun

  Örebro kommun 6 apr

  Örebro kommun har för fjärde gången blivit utsedd till Sveriges friluftskommun. Utmärkelsen delas ut av Naturvårdsverket och Svenskt friluftsliv baseras på en undersökning där landets kommuner får svara på hur de arbetar med friluftsliv. Detta år hade undersökningen extra fokus på barn och unga. Där gör kommunens naturskola ett jätteviktigt jobb. Dom senaste åren har kommunen tillsammans med naturskyddsföreningen också satsat extra mycket på att guida nyanlända barn och un...