Korskälla - Lövnäsvallen, Romboleden

Aktuellt

Rekommenderas juli - augusti - september. Kontrollera att Älvdalens skjutfält är öppet! Fjälled, tält och vattenrening rekommenderas!

Dritränn-Lövnäsvallen, via Korskälla. 2 dagar. Det finns bilväg till Rälldalen, från vindskyddet går en stig upp till Dritränn. Därifrån är det några några kilometer till Korskälla som ligger i väglöst land vid en stor myr. Här finns varken stig eller markeringar att följa. Utrusta dig med naturkartan i mobilen och karta och kompass för säkerhets skull. Leden går genom myr och skog, tills ni kommer fram till skogsbilvägen mot Mölingdalsvallen. Därifrån är det enkel vandring på skogsbilväg mot Lövnäsvallen. Vi hittade en fin rastplats med vindskjul ca 400 meter från leden. Bra rast- och möjligt övernattningsställe. Speciellt om man tänker fortsätta direkt mot Lofsdalen. Förslagsvis via Lillhärjåbygget.

Övernattning/rastplats: Stugor i Dritränn och Korskälla. Vindskydd vid Korskällatjärn (ca 400m från Romboleden) och nere vid Särnavägen utmed Härjån.
Det går att hitta tältplats utmed Stor-Mölingån/Mölingdalsvallsvägen.

Fakta

Korskälla är en mytomspunnen plats. Det berättas att det stått tre kors i självaste källan. Många hävdar att det varit en helig plats för pilgrimer påväg till eller från Nidaros. Andra hävdar att det "bara" var en gränsmarkering. Läs mer i artikeln om Korskälla https://naturkartan.se/sv/guides/romboleden/articles/4836/edit

Svårighetsgrad: Svart - erfaren
Att göra:
  • Vandring
Faciliteter:
  • Pilgrimsled
Längd: 50.5 km
Underlag:

Stig liksom fysisk markering saknas från Korskälla, över myren. Därefter går leden på skogsbilväg.

Parkering:

Finns vid vindskyddet där stigen går upp till Dritränn liksom vid Lövnäsvallen.

Kommunikationer:

Utgå från att mobiltäckning saknas.

Kontakta oss

Pilgrimsma%cc%88rke

Eva Dellemyr