Besöksentré till Eggeby fornpark

I Eggeby fornpark kan du titta på dovhjortar, uppleva fornlämningar och motionerna i Vikspåret. Området nås via någon av grindarna som är utmärkta på kartan. Ute i parken finns både botaniska och kulturhistoriska sevärdheter.

Tillgänglighet:
 • Barnvagnstillgängligt
Faciliteter:
 • Entré
 • Information

Kontakta oss

Upplandsvasby logo ligg pms

Henrik de Joussineau

Ring: 08- 590 970 00
Felanmälan natur: ekontoret.upplandsvasby.se

 • Grinden vid Vik-skolan/Unungegränd till Eggeby fornpark är tillsvidare stängd för reparation

  Upplands Väsby kommun 3 apr

  Grinden skadades av träd som föll för gårdagens hårda vindar och behöver repareras. Om du ska besöka fornparken och Vik-spåret välj då den närliggande grinden vid bågskyttebanan. Var uppmärksam, aktsam och håll avstånd till vindfällda och delvis vindfällda träd samt hängande grenar när du rör dig i kommunens natur och parker. Att gå i närheten av skadade och nedblåsta träd kan innebära livsfara.

 • Eggeby Fornpark – vackert naturområde med rik historia där dovhjortar strövar fritt!

  Upplands Väsby kommun 17 jun

  I Eggeby Fornpark kan du lära dig mer om Väsbys kulturhistoria! Det finns informationsskyltar vid fornlämningar som ligger längs Brunnby Vikspåret. Förhoppningsvis får du också se någon av de cirka 30 dovhjortar som bor i hägnet. De hjälper kommunen att hålla landskapet öppet genom att beta i naturen. Vid hjortarnas foderplats har du störst chans att se dem. Utmed slingan finns också en eldplats där du kan stanna och grilla eller äta din matsäck. Området är ett vilthägn me...