Trail main hiking@2x Upplevelsestråket - Bollstanäs strand - 4,0 km

Med Upplevelsestråket kommer du nära naturen och upplevelserna i kommunen på ett enkelt sätt. Stråket sträcker sig utmed de gamla vattenlederna mellan Saltsjön och Mälaren, som användes för transporter redan på vikingatiden.

Stråket är uppdelat i tolv etapper och har en total längd av drygt 40 kilometer.

Området längs sjön Norrviken har en karaktär av lummig trädgårdsstad. Här fanns tidigare ett antal handelsträdgårdar, på bekvämt avstånd till Stockholms saluhallar. Idag erbjuder denna del av stråket möjligheter till bad sommartid och skridskoåkning på naturis vintertid.

Upplevelsestråket är ett samarbetsprojekt mellan Upplands Väsby kommun, föreningslivet och markägarna.

I kartguiden hittar du information om Upplevelsestråkets etapper och sevärdheter.

Att göra:
  • Trail main hiking@2x Vandring
Längd: 4.0 km
Hitta hit:

Stråket är här plant och lättillgängligt. Badstrand finns nedanför Bollstanässkolan, dit du tar dig med buss från Upplands Väsby station. Upplev även rastplatserna vid Ålgränd och Fiskarvägen. Det fortsatta stråket mot Sollentuna är delvis kuperat.

Kontakta oss

Upplandsvasby logo ligg pms

Henrik de Joussineau

Naturförvaltare

Ring: 08- 590 970 00
Felanmälan natur: ekontoret.upplandsvasby.se

  • Vup3uahz7ofl243zuyzt

    Walkingtur i Stockholms gröna kilar - Upplands Väsby, Norrviken

    Upplands Väsby kommun 29 sep 14:30

    Följ med på en Walkingtur vid Norrviken! Turerna innehåller mjuka energirörelser, lätt funktionell träning, balansövningar som stimulerar hjärnan och gång i ett tempo där det är möjligt att samtala. Samling vid Bollstanäs skola. Buss 536 eller 545. Turen är kostnadsfri och du anmäler dig till din turledare på sms, Carina 070-590 84 33. Vi vill att du skall upptäcka de gröna kilarna och komma till nya platser i ett trevligt sammanhang samt lära dig nya saker om din hälsa...