Trail main hiking@2x Upplevelsestråket - Hammarby - 2,7 km

Med Upplevelsestråket kommer du nära naturen och upplevelserna i kommunen på ett enkelt sätt. Stråket sträcker sig utmed de gamla vattenlederna mellan Saltsjön och Mälaren, som användes för transporter redan på vikingatiden.

Stråket är uppdelat i tolv etapper och har en total längd av drygt 40 kilometer.

Etappen Hammarby slingrar sig här genom ett fagert ängslandskap. Vid Stockholmsvägen ligger Hammarby kyrka som härstammar från 1200-talet. Hammarby är en av de tre ursprungliga socknar som idag utgör Upplands Väsby kommun. Ett flertal runstenar finns här samt en serie dammar för rening av dagvatten i kretslopp med naturen.

Upplevelsestråket är ett samarbetsprojekt mellan Upplands Väsby kommun, föreningslivet och markägarna.

I kartguiden hittar du information om Upplevelsestråkets etapper och sevärdheter.

Att göra:
 • Trail main hiking@2x Vandring
Längd: 2.7 km
Kommunikationer:

Till Hammarby kyrka promenerar du på stråket via Barockparken vidare mot Hammarby. Alternativt via Hasselgatan och Stora Wäsby allé. Eller så tar du buss till Hammarby kyrka och går därifrån västerut på stråket mot Barockparken och vidare mot busstorget vid Upplands Väsby station.

Hitta hit:

Till Hammarby kyrka promenerar du på stråket via Barockparken vidare mot Hammarby. Alternativt via Hasselgatan och Stora Wäsby allé. Eller så tar du buss till Hammarby kyrka och går därifrån västerut på stråket mot Barockparken och vidare mot busstorget vid Upplands Väsby station.

Kontakta oss

Upplandsvasby logo ligg pms

Henrik de Joussineau

Naturförvaltare

Ring: 08- 590 970 00
Felanmälan natur: ekontoret.upplandsvasby.se

 • Yfmuslvral3ht8y8rozw

  Walkingtur i Stockholms gröna kilar - Upplands Väsby, Fysingen

  Upplands Väsby kommun 31 mar 14:30

  Samling Hammarby kyrkas parkering. Buss 568. Kostnadsfritt men anmälan behövs till din ledare på sms, Eva 070-755 54 36. Följ med på en Walkingtur i Stockholms gröna kilar! Turerna innehåller mjuka energirörelser, lätt funktionell träning, balansövningar som stimulerar hjärnan och gång i ett tempo där det är möjligt att samtala. Vi vill att Du skall upptäcka de gröna kilarna och komma till nya platser i ett trevligt sammanhang samt lära dig nya saker om din hälsa och na...

 • Lotfdp8wmbfio6temodv

  Walkingtur i Stockholms gröna kilar - Upplands Väsby, Frestaskogen

  Upplands Väsby kommun 14 apr 14:30

  Samling Fresta kyrka. Buss 545. Kostnadsfritt men anmälan behövs till din ledare på sms, Carina 070-590 84 33. Följ med på en Walkingtur i Stockholms gröna kilar! Turerna innehåller mjuka energirörelser, lätt funktionell träning, balansövningar som stimulerar hjärnan och gång i ett tempo där det är möjligt att samtala. Vi vill att Du skall upptäcka de gröna kilarna och komma till nya platser i ett trevligt sammanhang samt lära dig nya saker om din hälsa och naturen på e...