Kärleksudden

Längs Fysingen västra stranden sträcker sig Stockholmsåsen. Ett av de finaste partierna av åsen är Kärleksudden, norr om Löwenströmska sjukhuset. Härifrån kan man se över till Parkudden och Torsåkers före detta slottsträdgård. Kulturlandskapet har ett intressant växt och djurliv och området är ett populärt strövområde. En grillplats finns även att tillgå. Bada gärna vid Kärleksudden, men var försiktig, här kontrolleras inte vattenkvalité eller botten.

Faciliteter:
 • Utsiktsplats
 • Naturbad
Hitta hit:

Ta buss 568 från Upplands Väsbys station till Gamla lasarettsvägen och gå sedan därifrån till sjön Fysingen och Kärleksudden.

Kontakta oss

Henrik de Joussineau

Ring: 08- 590 970 00
Felanmälan natur: ekontoret.upplandsvasby.se

 • Allemansrätten för ett hållbart nyttjande av naturen

  31 okt

  Har du koll på Allemansrätten? Öppna den bifogade pdf-filen för att komma till frågorna om Allemansrätten och skanna QR-koderna för att se en film som ger svar på frågan. Ett perfekt utbildningsmaterial som lärare och andra pedagoger kan använda för att skapa lärande om vilka rättigheter och skyldigheter man har i naturen. Frågorna kan också sättas upp som information vid idrotts- och fritidsanläggningar.

 • Sydvästra Fysingen – promenera genom eklundar och hagmarker utmed Fysingens strand

  31 mar

  Här kan du naturpromenera utmed sjön Fysingen, från Löwenströmska lasarettet upp till Abborrberget eller Kärleksudden. Naturstigarna i naturområdet Sydvästra Fysingen börjar strax öster om Löwenströmska lasarettet och leder dig genom eklundar och hagmarker där kor håller landskapet öppet. För den floraintresserade rekommenderas ett stopp vid slåtterängen Calmare Hage som ligger precis intill naturstigarna mot Abborrberget och Kärleksudden. Vid Fysingenbadet finns en rastpl...

 • Svalka dig i sommarhettan – hitta härliga badställen i Väsbys sjöar

  28 jun

  Använd Naturkartan för att hitta platser i Väsby där du kan bada. I kommunen finns flera anlagda badplatser och enklare naturbad. Utöver de populära badplatserna finns flera andra platser att upptäcka! I sommar väntas många vara hemma under semestern, på grund av den rådande coronapandemin. Därför har Upplands Väsby kommun satsat extra på Sättrabadet, med ny sand, bänkar och toalett. Våra badplatser finns också i Kairo, Bollstanäs och Fysingen. Passa också på att ta ett do...