Sandaskogen

Ett större omväxlande kuperat skogsområde som domineras av barr-, äldre gran- och hällmarkstallskog. I Sandaskogen ligger Sandakärret en liten källsjö med vita näckrosor är en pärla inom området. Vid kärret finns det en grillplats med bänkar. I området finns det även ett elljusspår och ett utegym.

Tänk på att det är många arter som samsas inom denna lilla skog och att häll- och kärrmarker är mycket känsliga för slitage.

Att göra:
  • Friluftsområde
Tillgänglighet:
  • Nära parkering
  • Nära kollektivtrafik
  • Barnvagnstillgängligt
Parkering:

Sandaskogen har en besöksparkering med ett tiotal platser. Om du åker bil kör Breddenvägen och ta av vid Sandakärret.

Kommunikationer:

Ta buss 533/684 och kliv av vid Sundsborg eller Sanda ängar.

Hitta hit:

Ta busslinje 533/684 och gå av vid hållplatserna Sundsborg eller Sanda ängar. Om du kommer med bil kör Breddenvägen och ta av vid Sandakärret och parkera på besöksparkeringen.

Kontakta oss

Upplandsvasby logo ligg pms

Henrik de Joussineau

Ring: 08- 590 970 00
Felanmälan natur: ekontoret.upplandsvasby.se

  • Besökarundersökning i Väsbys natur

    Upplands Väsby kommun 5 jul

    Du har chansen att tycka till om vad som är bra och vad som kan förbättras i kommunens naturområden. Håll utkik över affischer med en QR-kod. Besökarundersökningen är ett led i arbetet med den nya regionala friluftlivsstrategin, där Länsstyrelsen i Stockholms län tillsammans med ett tiotal kommuner, däribland Upplands Väsby, en besökarundersökning i naturområden i Stockholms län under sommaren 2021. Syftet med undersökningen är att ge oss relevant kunskap om besökare och...