Upplevelsestråket - Väsbyån - 2,9 km

Med Upplevelsestråket kommer du nära naturen och upplevelserna i kommunen på ett enkelt sätt. Stråket sträcker sig utmed de gamla vattenlederna mellan Saltsjön och Mälaren, som användes för transporter redan på vikingatiden.

Stråket är uppdelat i tolv etapper och har en total längd av drygt 40 kilometer.

Etappen utmed Väsbyån är den mest centrala, lättillgängliga och plana delen av Upplevelsestråket. Här finns också många bänkar för vila. Från stationen kan du välja att gå längs Väsbyån söderut för att på plats uppleva dagvattendammarna. Alternativt promenerar du norrut från busstorget för att uppleva Järnvägsparken och sedan vidare mot Barockparken i Stora Wäsby.

Upplevelsestråket är ett samarbetsprojekt mellan Upplands Väsby kommun, föreningslivet och markägarna.

I kartguiden hittar du information om Upplevelsestråkets etapper och sevärdheter.

Svårighetsgrad: Grön - enkel
Att göra:
 • Cykling
 • Vandring
 • Ridning
 • Löpning
Tillgänglighet:
 • Barnvagnstillgängligt
 • Rullstolsvänligt
Längd: 2.9 km
Hitta hit:

Hit tar du dig med buss, till busstorget vid Upplands Väsby station, alternativt med pendeltåg från Stockholm eller Uppsala.

Kontakta oss

Upplandsvasby logo ligg pms

Henrik de Joussineau

Ring: 08- 590 970 00
Felanmälan natur: ekontoret.upplandsvasby.se

 • Allemansrätten för ett hållbart nyttjande av naturen

  Upplands Väsby kommun 31 okt

  Har du koll på Allemansrätten? Öppna den bifogade pdf-filen för att komma till frågorna om Allemansrätten och skanna QR-koderna för att se en film som ger svar på frågan. Ett perfekt utbildningsmaterial som lärare och andra pedagoger kan använda för att skapa lärande om vilka rättigheter och skyldigheter man har i naturen. Frågorna kan också sättas upp som information vid idrotts- och fritidsanläggningar.