Trail main hiking@2x Linnéstig Ultunavandringen, 7 km

Genom det platta landskapet runt Uppsala ligger minnet av istidens framfart kvar. Leta dig fram till vackra utsiktspunkter och upplev några av stadens bortglömda guldkorn. Vandringen följer åsen och ån på vägar, stigar och spänger så knyt på dig oömma skor och ge dig ut på upptäcktsfärd!

Ultunavandringen är sju kilometer lång med sex knutpunkter att upptäcka. Vid knutpunkterna finns information om platsen och möjlighet att ringa Linné och höra honom berätta om hur landskapet såg ut på hans tid. Läs mer om platserna på Linnéstigarnas hemsida.

Ultunavandringen är också en skattjakt, en så kallad multicache, där du med hjälp av ledtrådar kan samla koordinater till skatten. Läs mer om hur det går till i foldern Ultunavandringen.

Att göra:
  • Trail main hiking@2x Vandring
Tillgänglighet:
  • Trail main near parking@2x Nära parkering
  • Trail main near public transport@2x Nära kollektivtrafik
Längd: 7.0 km
Underlag:

Kuperad stig och gångvägar.

Parkering:

Nära starten finns parkering vid Svandamshallarna och på Sjukhusområdet. Vid slutet finns närmaste parkering i slutet av Holmvägen, i Sunnersta. Mellan parkeringen och stigslutet är det drygt 200 m.

Kommunikationer:

Bussållplatsen närmast starten heter Svandammen. Vid stigen slut finns hållplats Holmvägen, knappt 1 km bort längs Dag Hammarskjölds väg.

Hitta hit:

Ultunavandringen startar på västra sidan Sjukhusvägen, mitt emot Svandamshallarna, och går genom Stadsträdgården och vidare upp på Kronåsen. Den slutar vid Fyrisån i utkanten av Sunnersta, i närheten av Liljekonvaljeholmen.

Kontakta oss

Upplandsstiftelsen

Upplandsstiftelsen