Place main resting cabin@2x Lunsentorpet, Norra Lunsen

Lunsentorpet är en timrad raststuga som alltid står öppen för besökare. Den ligger i en glänta mitt inne i Lunsenskogen, som gränsar till Uppsalas sydöstra del. Inne i stugan finns 6 sängplatser (ta med eget liggunderlag och sovsäck), bord, stolar, kamin och vedspis för uppvärmning och matlagning. Det finns ingen el i stugan, så ta med en ficklampa om du ska bo över. Stugan går inte att boka utan det är bara att bege sig dit. Utanför finns dass, dricksvattenpump, eldstad, vindskydd och gott om gräsytor att slå upp tältet på. Det är inte tillåtet att ta in hund i Lunsentorpet, men det finns en hundkoja utanför.

Den orangemarkerade Upplandsleden passerar förbi torpet och många väljer att rasta här.

Service Stigar, raststuga med sängar, vedspis och kamin, eldstad, dass, vindskydd, dricksvattenpump.

Tillgänglighet:
  • Place main near toilet@2x Nära toalett
Faciliteter:
  • Place main drinking water@2x Dricksvatten
  • Place main resting@2x Rastplats
  • Place main shelter@2x Vindskydd
  • Place main firesite@2x Grillplats
  • Place main resting cabin@2x Raststuga
Kommunikationer:

Närmaste busshållplats är Brostugevägen, vid Flottsundsbron. Härifrån är det 4,5 km vandring längs Upplandsleden fram till Lunsentorpet.

Bussnummer och tidtabeller hittar du på: www.ul.se

Hitta hit:

Du kommer till Lunsentorpet genom att vandra Upplandsleden ca 4,5 km från Flottsund. Vandrar du Upplandsleden från Knivsta är det 12,5 km fram till torpet. Flera andra stigar som utgår från Sävja eller från olika platser längs väg 255 leder också fram till stugan.

Kontakta oss

Upplandsstiftelsen

Upplandsstiftelsen