Smultronställe Fiskvandringsvägen i Karlholm

I Karlholm har man byggt en fiskvandringsväg i Tämnarån. Tidigare var det stopp vid dämmet, men nu kan fiskarna passera förbi via vandringsvägen som är utformad som en naturlig åfåra. I ån finns fiskar som abborre, gädda, öring, lake och ål.

Men platsen är inte bara till för fiskarna. Här hittar du också en lugn och rofylld plats på gångavstånd från samhället. Du kommer hit längs stigar och broar. Väl framme finns picknickbord och eldstad.

Fiskvandringsvägen i Karlholm är ett av Uppsala läns smultronställen i naturen. Ett smultronställe är ett område med höga natur- och friluftsvärden som är tillgängligt för besökare.

Att göra:
  • Naturvärde
Tillgänglighet:
  • Nära kollektivtrafik
Parkering:

Parkering finns framför restaurangen/pizzerian.

Kommunikationer:

Det finns en busshållplats, Karlitplan, alldeles vid hyreshusen där stigen mot fiskvandringsvägen börjar. För bussnummer och tidtabeller, gå in på www.ul.se.

Hitta hit:

När du kommer in i Karlholm följer du vägen till centrum, där du hittar Coop-butik och restaurang. Från Karlitplan, nära restaurangen/pizzerian, går du in mellan två hyreshus, följer en körväg en bit och viker sedan av på en stig till vänster. Följ stigen genom skog och över broar, ca 500 m så kommer du fram till fiskvandringsvägen.

Kontakta oss

Upplandsstiftelsen

Upplandsstiftelsen