Smultronställe Viltvattnet i Vedyxaskogen

Viltvattnet är en liten våtmark med öppna vattenytor som anlagts för skogens vilda djur. Så dig ner på bänkarna vid den mysiga grillplatsen och kika på våtmarksfåglarna. Ved hittar du i vedförrådet. Viltvattnet omges av barrskog där du kan ströva runt och leta efter bär och svamp.

Viltvattnet är ett av Uppsala läns smultronställen i naturen. Ett smultronställe är ett område med höga natur- och friluftsvärden som är tillgängligt för besökare.

Utökad information om anordningar och tillgänglighet vid Viltvattnet i Vedyxaskogen

Fakta

Förvaltare: Uppsala kommun

Tillgänglighet:
  • Nära parkering
  • Barnvagnstillgängligt
  • Rullstolsvänligt
Faciliteter:
  • Grillplats
  • Rastplats
  • Toalett
  • Utsiktsplats
Parkering:

Parkering finns 600 m från viltvattnet.

Kommunikationer:

Du kan komma med stadsbussen till Slavsta och kliva av vid hållplats Södra Slavstavägen. Härifrån är det ca 2 km promenad fram till Lunda. Följ vägskyltningen mot Vedyxaskogen.

Hitta hit:

Viltvattnet i Vedyxaskogen ligger ett par kilometer öster om Årsta, alldeles utanför Uppsala.

Med bil eller cykel: Från Tycho Hedéns väg svänger du öster ut i höjd med Boländerna, det är skyltat mot Fyrislunds ind.omr. Kör rak fram ända till bostadsområdet Slavsta, där skyltning mot Vedyxaskogen tar vid och visar dig förbi Rörby, under E4:an och vidare mot parkeringen vid Lunda.

Kontakta oss

Upplandsstiftelsen

Upplandsstiftelsen

Testad med rullstol

Testad av Anders Andrae - 27 september 2017

Handikapparkering finns där stigen mot Viltvattnet börjar. Den 400 m långa stigen är anpassad för barnvagnar, rullstolar och rollatorer. Grillplatsen vid Viltvattnet har ett rastbord och ett grillbord som kan användas av rullstolsburna. Här finns också handikappanpassad torrtoalett.