Stig Ånge våtmark

Stigen är hårdpackat grus och bred. Det finns några korta men lite brantare backar. Om de är för branta för att ta sig fram, går det att ta vägen genom gården.

Att göra:
  • Vandring
Tillgänglighet:
  • Nära parkering
  • Barnvagnstillgängligt
  • Rullstolsvänligt
Längd: 0.3 km

Kontakta oss

Upplandsstiftelsen

Upplandsstiftelsen

Testad med rullstol

Testad av Testpatrullen, Upplandsstiftelsen - 22 september 2020

Vid Ånge våtmark finns en handikapparkering. Där börjar den tillgänglighets anpassade stigen till våtmarken. Det är 350 m mellan parkering och våtmarken. Underlaget på stigen är hårdpackat grus. Det finns några korta men lite brantare backar. Det är stängslat så att de betande djuren är i sina hagar och skilda från stigen och rastplatsen. Det finns några självstängande grindar som behöver passeras ibland, beroende på var djuren är. Vid rastplatsen vid våtmarken finns tillgänglighetsanpassat bord med förlängd sittyta för underlätta när du ska sätta dig. Vid gavlarna går det bra att sitta om du har rullstol. Det saknas toalett, men det planeras att det ska byggas en toalett.

Om de är för branta för att ta sig fram, går det att ta en alternativ väg. Följ då istället vägen från parkeringen söderut, ta till vänster i första korsningen och följ sedan vägen så ser du våtmarken.