• Kz9tdavgnmn9yvpxeqlh

  Björkön redo för besök!

  Örebro kommun Jun 10

  Nu finns anläggningar klara för besökare på Björkön. Under våren har det byggts för fullt i vårt nyaste naturreservat som ligger ute i Hjälmarelandskapet. Rastplatser, vindskydd, toalett och bryggor är nu redo för den som vill ta en utflykt hit!

 • Uddnctsgse00k9z2oqxh

  Antar du utmaningen?

  Örebro kommun Jun 01

  Passa på att upptäcka en ny plats i sommar och ta chansen att vinna ett presentkort på Naturkompaniet! Anta Klimatsmart vardags utmaning och cykla till ett naturreservat, strosa i ett kulturreservat, besök en ny badplats eller testa någon av cykellederna som finns runt om Örebro. Dela en bild från platsen på Instagram med #klimatsmartvardag senast 31 juli, eller lägg upp din bild som en kommentar på utmaningsinlägget på Klimatsmart vardags Facebook. Tävlingsregler och mer...

 • D92jysgvvnfgermqsj0s

  Nu kan man fiska i Ånnabodasjön

  Örebro kommun Apr 17

  Nu har vi släppt ut den första omgången av Regnbåge i Ånnabodasjön. Passa på att njuta utomhus i det vackra vädret. Fiskekort krävs och kan köpas av First camp uppe på konferensen i Ånnaboda. Fiskekortet kostar 170 kr.

 • Vdbf0apsr6ni6gb32xtw

  Falkaläget renoveras under 2020

  Örebro kommun Feb 19

  Under 2020 kommer Falkalägret att hållas stängt för bokningar för att göra en del renoveringar på anläggningen på ön. Bland annat ska vi investera i en ny komposteringstoalett. Vill man uppleva en liknande lägerplats hänvisar vi till Gårdsjölägret.

 • Hmbbuwin1wfbovnj91ol

  Ny övernattningsstuga

  Örebro kommun Jan 24

  Många har upptäckt kommunens övernattningsstugor som går att boka runt Gårdsjötorp. Nu finns en ny stuga i Kilsbergen redo för den friluftssugna! I Lockhyttan går nu att boka in sig i den gamla snickarbostaden. Läs mer på sidan om Lockhyttans gård. Nu finns alltså ett stort utbud av stugor att boka in sig i för en övernattning i Kilsbergen. Du kan välja på Blankhult, Gårdsjötorp, Lockhyttan och Skrikarboda. Välkommen ut för en härlig naturupplevelse!

 • Mhwonlvfmhiy0mgax1wp

  Tänk på att inte lämna matavfall i naturen, afrikansk svinpest är på spridning i Europa

  Örebro kommun Jun 13

  Afrikansk svinpest är en dödlig virussjukdom som drabbar grisar och vildsvin. Smittan kan spridas genom att charkvaror som innehåller smittan lämnas i naturen. Tänk därför på att alltid ta med dig skräpet hem när du haft picknick ute.

 • Mr4f6c9i22ramina05za

  Konstsnöspåret i Ånnaboda

  Örebro kommun Feb 19

  Just nu finns en kort slinga på 500 meter i kanonsnöspåret som vi försöker att förbättra så snart vi får minusgrader för att kunna tillverka mera snö. Aktuell spårstatus finns på längdspår.se som uppdateras automatiskt vartefter spårmaskinerna spårat skidspåren.

 • Bmljf7bhzfbkyxpropnb

  Döda träd i reservaten

  Örebro kommun Aug 31

  De senaste åren har många träd dött av almsjuka och askskottssjuka. Träden tappar bladen, stammarna grånar och tappar barken. I dom kommunala naturreservaten arbetar vi med att göra skogen säker genom att fälla döda träd som står nära stigar och anläggningar. De träd som står längre in i skogen får oftast stå kvar och blir till stor nytta för bl.a. insekter och fåglar som bosätter sig i träden. I vissa områden kan det göra att skogen upplevs som lite mer ovårdad. Att många...

 • Vepfov563bfszjscl1vs

  Ny del av Oset och Rynningeviken iordningställd!

  Örebro kommun Jun 10

  I slutet av 2015 utvidgades naturreservatet Oset och Rynningeviken med 66 hektar. Under vinter och vår har det jobbats för fullt med att ställa i ordning nya miljöer för både djur, växter och människor i den nyaste delen av reservatet. Våtmarker har skapats på tidigare åkermarker. Här är redan fågellivet i full gång. Runt hela det nya våtmarkslandskapet går promenadstigar med rastplatser på trevliga platser i anslutning till de ekklädda åkerholmarna.

 • Nqsjbdieaauq3y0tqbpv

  Friluftslivsfilm

  Örebro kommun Apr 25

  Se en film som kan ge inspiration till besök i den vackra naturen kring Örebro. Filmen beskriver möjligheter till friluftsliv och tipsar om lite smultronställen att besöka.

 • K2z10csoffhhmhpegzqq

  Örebros Naturkarta finns som app!

  Örebro kommun Apr 26

  Android-appen finns i Google play-store. Sök på "Örebros Naturkarta" eller följ länken här för att ladda ned appen. Och här finns iPhone-appen. Eller sök på "Örebros Naturkarta" i app store.

 • Gqxbckvhaaytjqf1fql6

  Örebro kommun är Sveriges friluftskommun

  Örebro kommun Apr 06

  Örebro kommun har för fjärde gången blivit utsedd till Sveriges friluftskommun. Utmärkelsen delas ut av Naturvårdsverket och Svenskt friluftsliv baseras på en undersökning där landets kommuner får svara på hur de arbetar med friluftsliv. Detta år hade undersökningen extra fokus på barn och unga. Där gör kommunens naturskola ett jätteviktigt jobb. Dom senaste åren har kommunen tillsammans med naturskyddsföreningen också satsat extra mycket på att guida nyanlända barn och un...