Laholm från cykelsadeln

Kuvat

  • Kuva: Åsa Hellman

Från cykelsadeln kan du på nära håll uppleva Laholms vackra och varierande natur – som ett Sverige i miniformat. Slingra dig fram på mountainbike i naturen, trampa längs vår fina kust eller välj någon av cykelvägarna som tar dig ut på den böljande landsbygden.

MOUNTAINBIKE OCH BMX

På Hökafältet i Mellbystrand hittar du mountainbikeleden Buktenbanan. Det är en 12 kilometer lång märkt led som erbjuder familjevänlig mountainbikecykling i det strandnära naturreservatet. Buktenbanan slingrar sig fram i tallskogen och längs med Lagans vatten. Sommaren 2021 invigdes den gröna leden, och det är en lekfull mountainbikeled med kurvor och utmanande rötter som lämpar sig för barn och nybörjare. Om du vill finslipa tekniken och utmana dig lite mer så kan du utforska den äventyrliga teknikbanan. Du hittar även fler mountainbikeleder i Skummeslövsstrand och i Norra Skummeslövs naturreservat.

Är du nyfiken på att köra BMX? Då har du tur, för i Våxtorp hittar du Sveriges första inomhushall för BMX-cykling – Vallens Bxmhall.

REKREATIONSCYKLING OCH KATTEGATTLEDEN

Laholm är den perfekta platsen för dig som söker rekreationscykling och vill trampa för ditt välmående, antingen på egen hand eller i sällskap av familj och vänner. Här kan du uppleva strand och hav, böljande landsbygd, insjöar, skogar och höjder – allt i ditt eget tempo och med trevliga stopp för picknick längs vägen. Det finns bilfria cykelvägar mellan flera av kommunens orter och vi har ett nät av lugna, välhållna vägar och grusvägar att cykla på. Kattegattleden är Sveriges första nationella turistcykelled. Den kustnära leden är 39,5 mil lång och går från Helsingborg i söder till Göteborg i norr. I Laholm passerar Kattegattleden de gemytliga kustorterna Mellbystrand och Skummeslövsstrand. När du cyklar genom vår kommun så rekommenderar vi dig att göra en avstickare in till Laholms centrum för lite kulturella upplevelser. Vad säger du om ett besök på Teckningsmuseet, Nordens enda museum för teckningskonst, eller en konstpromenad längs stadens gator som är så vackert smyckade av offentlig konst. Vid några av gatorna så kommer du tydligt att se vårt danska arv, särskilt i stadsdelen Gamleby som har anor från medeltiden.

LANDSVÄGSCYKLING

Landsvägscyklister har i många år samlats i Laholm för träningsturer och cykelläger. Vårt vägnät erbjuder varierad och naturskön cykling på asfalterade småvägar. Hallandsås sluttningar utmanar med rejäla klättringar och ger chans till cykelturer med många höjdmeter. Kanske tar du med dig cykelklubben hit när det är dags för er nästa träningstur? Tänk på att du delar stigar och vägar med de som bor och jobbar här omkring. Allemansrätten är fantastisk som låter dig cykla nästan överallt och därför blir vi väldigt tacksamma när du väljer att visa hänsyn, hålla dig till stigarna och trampa extra försiktigt när du befinner dig i känslig terräng.

Kategoriat

  • Mountainbike Mountainbike
  • Guide Guide
  • Cyklar-vänlig Cyklar-vänlig
  • Smultronställe Smultronställe

Ota yhteyttä

Osoite

0430-15000

Sähköpostiosoite

Medborgarservice

medborgarservice@laholm.se

Naturkartan

Naturkartan

Avaa tämä sovelluksessa