• Tb7uks1efisnmclxjajc

  Upptagning av roddbåtar hösten 2020

  16 sep

  Vi kommer att ta upp roddbåtarna på Länsstyrelsens tre roddleder längs Kungsleden innan isläggning, men senast den 25 september i år. Det gäller roddlederna över Sitojaure, Laidaure och Jäckvik. Exakt datum när varje båt tas upp beror på vädret. Båtarna läggs i igen kring midsommar, normalt senast 1 juli.

 • Zpt6hu1tiku7gjnid8ts

  Länsstyrelsens raststugor med mera under corona-pandemin

  Norrbottens län 22 jun

  Länsstyrelsens raststugor längs fjällederna och i naturreservat och nationalparker i Norrbottens län är öppna av säkerhets- och tillgänglighetsskäl. Information kommer att sättas upp som påminner om Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Vi uppmanar alla att vistas utomhus så långt det är möjligt och att endast nyttja raststugorna ett sällskap i taget. På Länsstyrelsens webb finns mer information om vad som gäller.

 • Falxtj6qhlp9jwhptlss

  Bro över Gorsajohka borttagen

  Norrbottens län 23 maj

  En gammal bro över Gorsajohka, väster om Abisko nationalpark, har tagits bort. Bron låg inte längs någon led och var inte längre säker att använda. Lantmäteriet har tagit bort brosymbolen från fjällkartan. Bron låg i Kårsavagge och koordinaterna (SWEREF 99 TM) för platsen där bron låg är N: 7584902 E: 650188.