• Tb7uks1efisnmclxjajc

  Upptagning av roddbåtar hösten 2019

  Norrbottens län 26 sep

  Nu tar vi upp roddbåtarna på Länsstyrelsens tre roddleder längs Kungsleden, Sitojaure, Laidaure och Jäckvik. Alla båtar tas upp under vecka 39, senast söndag 29 september. Exakt datum när varje båt tas upp beror på vädret. Båtarna läggs i igen kring midsommar, normalt senast 1 juli.

 • Cadpraoaul2urzstfi77

  Leden vid Sitasjauredammen öppnad

  Norrbottens län 8 jul

  Leden mellan Sitasjaure och Hukejaure är åter öppen efter att ha varit stängd några dagar på grund av översvämning. Vattnet har nu sjunkit undan.

 • Lcsiehpyvjqf7xymzhul

  Ny bro på plats på leden mellan Hukejaure och Gautelis

  Norrbottens län 8 jul

  Nu finns det en ny bro över Gearbiljohka på leden mellan Hukejaure och norska Gautelishytta. Den tidigare hängbron hade gått sönder i samband med snösmältningen.

 • Laobkt5yq7mdawddvv9v

  Leden vid Sitasjauredammen stängd på grund av översvämning

  Norrbottens län 4 jul

  Vandringsleden vid Sitasjauredammen, mellan Sitasjaure och Hukejaure i Gällivare kommun, är för närvarande stängd på grund av kraftig översvämning. Det är den del av leden som är närmast Sitasjaurestugorna (STF) och som går längs dammvallen, som är avstängd. Vattnet har börjat sjunka undan, men i nuläget går det inte att säga när det blir möjligt att passera.

 • Rund7ckdqf3kcelu9ngb

  Hängbro mellan Hukejaure och Gautelis är trasig

  Norrbottens län 4 jul

  En hängbro längs leden mellan Hukejaurestugan och Gautelishytta i Norge, har gått sönder i samband med snösmältningen. Arbete pågår för att så fort som möjligt få dit en ersättningsbro.

 • Uloc33dssfrr4klnvi3d

  Bro över Várvvekjåhkå i Laponia skadad

  Norrbottens län 3 jul

  Vårfloden har dragit med sig den övre bron över Várvvekjåhkå i södra Laponia. En tillfällig säsongsbro kommer att lyftas dit. På Laponias webbplats meddelas när bron är på plats (2019-07-03).

 • Ctx3yndvukiiwrfuxcst

  Roddbåtarna vid roddlederna är utlagda för sommaren

  Norrbottens län 20 jun

  Nu är roddbåtarna utplacerade vid Länsstyrelsens tre roddleder vid Sitojaure, Laidaure och Jäckvik. Båtarna tas upp för vintern innan isläggning, dock senast 25 september. Kom ihåg att det alltid måste finnas en båt på varje sida om vattnet om du använder båtarna. Det kan innebära att rodden måste göras tre gånger. Även båtarna i Dievssajávri är utlagda. Läs mer om det på världsarvet Laponias webbplats.

 • Falxtj6qhlp9jwhptlss

  Bro över Gorsajohka borttagen

  Norrbottens län 23 maj

  En gammal bro över Gorsajohka, väster om Abisko nationalpark, har tagits bort. Bron låg inte längs någon led och var inte längre säker att använda. Lantmäteriet har tagit bort brosymbolen från fjällkartan. Bron låg i Kårsavagge och koordinaterna (i Sweref99tm) för platsen där bron låg är N: 7584902 E: 650188.